Predsednik WTA protiv sankcija za ruske i beloruske sportiste: "Oni ne treba da plaćaju nikakav ceh"

Stiv Sajmon istakao je da teniserke koje se takmiče pod okriljem ove organizacije ne bi trebalo da brinu

  • 1
Stiv Sajmon, Steve Simon Foto: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

Iako u svetu raste pritisak i česti su pozivi da se ruskim i beloruskim teniserima ne dopusti nadmetanje na turnirima, iz samog vrha ovog sporta dolaze pomalo umirujući tonovi.

Predsednik WTA, Stiv Sajmon je tako jasno istakao da se protivi predlogu da se teniserkama iz ove dve zemlje zabrani učešće, misleći da to nije pravi način i da oni ne treba da ispaštaju.

- Nikad ne znate šta nosi budućnost, ali mogu da kažem da mi nikada nismo zabranjivali igračicama da se takmiče na našim turnirima kako rezultat političke pozicije lidera njihovih zemalja. Tako da mislim da bi moralo da se desi nešto vrlo značajno da bi se to promenilo. Opet, ne znamo šta će biti - rekao je Sajmon.

Nada se da do zabrana nikada neće doći. Tako bi igrači postali samo žrtve čitave situacije, iako nikako njoj ne doprinose.

- Imam snažan osećaj da ovi individualni sportisti ne bi trebalo da plaćaju ceh autiritarnih lidera, koji rade užasne, neoprostive stvari. Ipak, ako se ta zabrana i desi, što je opet deo sveukupne strategije da se ruski građani nateraju da plate zbog odluka svoje vlade, mi tako nešto nećemo podržati - dodao je čelni čovek WTA.

Video: Elzan Bibić pred SP: Želim u finale, to je cilj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA