≫ 

Prvi čovek ATP-a pobesneo zbog divljanja Kirjosa i Zvereva: Slede oštre kazne za incidente i kršenje pravila

Teniseri će morati da s eponašaju u skladu sa sportskim pravilima

  • 0
Aleksandar Zverev Foto: Tanjug / AP

Predsednik ATP, Andrea Gaudenci, poslao je teniserima cirkularno pismo u kojem ih je upozorio na ponašanje zbog sve većeeg broja incidenata na turnirima. 

Naime, igrači su poslednjih meseci i nedelja nervozno reagovali u nekoliko situacija, a upravo je to bio i povod da se oglasi Gaudenci.

- Prva tri meseca sezone videli smo neobičnu frekvenciju incidenata visokog profila i pre svega nesportskog ponašanja. To uključuje i seriju verbalnih okršaja i lomljenja reketa. Videli smo previše opasnih momenata, u kojem su sudije ili sakupljači loptica bili ugroženi zbog agresivnog i nesportskog ponašanja. Ovi incidenti bacaju loše svetlo na naš sport. To nas sve pogađa i šalje pogrešnu poruku navijačima, posebno onim mlađim.

Italijan je najavio da će za ovakve ispade biti sve manje razumevanja.

- Ovo odmah stupa na snagu, i dok polako ulazimo u sezonu turnira na šljaci, naš ATP tim sudija je dobio direktive da zauzme oštriju poziciju u presuđivanju kod incidenata i kršenja pravila ponašanja. Uz sve to, razmatramo ceo pravilnik, kao i disciplinske procedure, kako bismo obezbedili da oni koji ponavljaju prestupe budu adekvatno kažnjeni - dodao je Gaudenci.

On je rekao da razume igrače, ali da je sport ispred svega.

- Svi imamo svoju ulogu u tome da održimo reputaciju i integritet našeg sporta.

Da podsetimo, Aleksander Zverev, Nik Kirjos, Dženson Bruksbi napravili su incidente na svojim mečevima. Zverev je reketom udarao stolicu sudije, Kirjos je platio 35.000 dolara zbog verbalnog napada na sudiju, a Brksbi je bacio reket i umalo pogodio sakupljača loptica.

Video: Najbolji na svetu se javio iz Monte Karla - spreman je: Nole opet šljaka!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA