Đoković: "Sumnjam da će oduzimati poene sa Vimbldona, ne podržavam odluku o zabrani za Ruse i Beloruse"

Najbolji teniser sveta pričao je sa ruskim teniserima koji su učestvovali na turniru u Beogradu

  • 6
Novak Đoković Serbia Open Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković je uoči Masters turnira u Madridu ponovo komentarisao odluku Vimbldona da suspenduje ruske i beloruske tenisere. Novinare je zanimalo i da li je imao priliku da razgovara sa igračima iz ove dve zemlje o zabrani.

On je istakao da odlično razume u kakvoj se situaciji nalaze i da smatra da im nije nimalo lako i da se nalaze pod pritiskom i određenom vrstom frustracije.

- Da, imao sam prilike da razgovaram sa nekim od Rusa u Beogradu i očigledno to nije laka pozicija, kada vam oduzmu pravo da učestvujete na jednom od najvećih turnira, ako ne i najvećem turniru na svetu. Teško je. Razumem njihovu frustraciju. ATP će analizirati celu situaciju i videti šta može da se uradi. Nisam pričao sa ljudima iz ATP, tako da nisam siguran šta će biti. Prolazeći kroz nešto slično na ličnom planu, iako nije baš isto, znam koliko je frustrirajuće kada ne možete da igrate - izjavio je svetski broj jedan.

Misli da je odluka Vimbldona nekorektna.

- Da, i dalje stojim pri tom stavu da ne podržavam takvu odluku. Mislim da to nije fer, nije ispravno, ali tako je kako je. Oni su ti koji donose odluke i sada je na Savetu igrača, menadžmentu Tura da odluče sa igračima koje je najbolje rešenje za ovu situaciju, da li da zadrže poene, zaštite ih ili da oduzimaju 50 odsto poena, šta god - dodao je Novak.

Setio se Đoković i kakva je situacija vladala tokom pandemije koronavirusa.

- Imali smo poslednjih nekoliko godina, zbog korone, neku redukciju poena i različite modele koji nikad pre nisu bili implementirani, kako bi se odmogućilo igračima da ne igraju ako ne žele, a da opet zadrže bodove. Čuo sam da se neki modeli opet razmatraju za ovu situaciju, ali nisam siguran šta je ispravno, a šta nije, da budem iskren. Pretpostavljam da ćemo morati da sačekamo i vidimo ishod svega.

Kada su ga pitali da li bi bilo čudno da se kao vid kazne oduzmu bodovi sa Vimbldona, Novak je odgovorio da ne vidi da će se to desiti.

- Sve je moguće, ali zaista sumnjam da neće biti dodeljivani poeni na Vimbldonu. Verovatnija je opcija o zaštiti poena za ruske i beloruske tenisere koji ne igraju.

Video: Jelena Đoković zgrabila mikrofon na svadbi, pa zapevala Cecinu pesmu: Kao da je rođena pevačica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZAC

    1. maj 2022 | 23:33

    Svi igraci bi trebali da bojkutuju Vinbledon , trebaju im dati do znanja da sport nema nikakve veze sa politikom, koliko se secamo Amerikancima i Englezima nikada nista nije bilo uskraceno s oni toliko ratova vodili i pobili na stotine hiljada ljudi, njih treba bojkovati hipokriti, najvece xlo dolazi od njih.

  • milkivoj

    1. maj 2022 | 23:58

    Ne bih se cudio da Novaka u polufinalu diskvalifikuju,samo da ne pobedi.

  • Goxy

    2. maj 2022 | 06:39

    Opet se mi pravimo veci Rusi od Rusa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA