≫ 

Oprostio se nekada jedan od najboljih tenisera sveta: Novak je protiv njega osvojio Vimbldon

Kevin Anderson rekao zbogom tenisu

  • 0
Tenis Vimbldon finale Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Južnoafrički teniser Kevin Anderson odlučio je da završi svoju karijeru, a odluku o zvaničnom penzionisanju saopštio je na društvenim mrežama.

On se u emotivnoj objavio zahvalio tenisu na svemu što je učinio za njega, istakavši da se ne seća momenta u svom životu, a da nije igrao tenis od kako je pre 30 godina dobio reket od svog oca, uz želju da postane jedan od najboljih tenisera sveta.

Imao sam uspone i padove, ali ne bih ništa promenio. Moje putovanje mi je pomoglo da postanem čovek kakav jesam danas. Sada sam došao do momenta da donesem tešku odluku da se penzionišem iz profesionalnog tenisa. Ovde je mnogo ljudi koji su mi pomogli i koji su verovali da dečak iz Južne Afrike može da ostvari svoje snove.

Zatim se posebno zahvalio svojim roditeljima, supruzi Kelsi, treneru Džeju Bosvortu, Univerzitetu u Ilinoisu gde je gradio juniorsku karijeru, kao i sponzorima, svima koji su bili članovi njegovog tima, kao i navijačima.

Anderson je tokom karijere zaradio 17.728.382 dolara od turnira. Osvojio je sedam turnira, najviši rang dostigao je 2018. godine, kada je bio peti teniser sveta. Važio je za jednog od najboljih servera na turu,

Najveći uspeh bilo mu je finale Vimbldona, ali je tada u finalu igrao protiv Novaka Đokovića, koji ga je lako savladao sa 6:2, 6:2, 7:6 (3).

Inače je sa Novakom igrao 12 puta, a Đoković je imao skor 10:2.

Video: Ovo su najplaćeniji srpski sportisti: Jokić uskoro prevazilazi Novaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA