Skupljačice loptica u Madridu su posebna priča: Novak pozirao s njima, Safina kupale šampanjcem...

Za razliku od većine turnira, na ovom Mastersu su godinama za ovaj posao bile angažovane profesionalne manekenke

  • 0
Masters Madrid, skupljačice lopte, manekenke Foto: Foto: GERARD JULIEN / AFP / Profimedia/ Foto: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

Masters u Madridu ove godine obeležava veliki jubilej - 20 godina postojanja. Turnir je iz godine u godinu napredovao toliko da ga sada neki nezvanično zovu i petim Grend slemom sezone.

On je doduše i imao ambiciju da postane turnir u rangu Grend slema, ali za sada je to i dalje daleko.

Trudili su se organizatori ovog turnira tokom godina na svakakve načine da marketingom unaprede turnir i učine ga prepoznatljivijim.

Čuven je eksperiment sa plavom šljakom, koja je izgledala veoma atraktivno, ali su se na nju žalili teniseri, pa se od toga na kraju odustalo.

Jedno od obeležja turnira godinama su bile i skupljačice loptica. Za razliku od velikog broja turnira, gde su skupljači loptica volonteri i uglavnom dečaci i devojčice, na Mastersu u Madridu su za taj posao angažovane profesionalne manekenke.

Lepotice obučene u provokativne haljine, koje su im isticale duge noge ili dekolte, često su bile u kadru tokom TV prenosa, a verujemo da su umele da poremete i koncentraciju samih tenisera dok im dodaju loptice za servis.

Tokom godina zabeležene su i interesantne fotografije na kojima se vide manekenke na mečevima Đokovića, Federera, Nadala, Marija... ali i nekih starijih legendarnih tenisera poput Andrea Agasija i Marata Safina, koga su čak i prskale šampanjcem posle titule.

Pogledajte u galeriji i njihove fotografije:

Što se tiče srpskih igrača na Mastersu u Madridu, Novak Đoković je obezbedio treće kolo, gde će igrati protiv Endija Marija u četvrtak, dok Dušan Lajović u sredu od 12.05 igra protiv Kaspera Ruda, a derbi programa u sredu je duel Miomira Kecmanovića i Rafaela Nadala, koji je na programu od 16.00.

Video: Ovo su najplaćeniji srpski sportisti: Jokić uskoro prevazilazi Novaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA