≫ 

Korak od velikog duela Đokovića i Nadala! Rafa umalo doživeo žestok krah u Madridu, spasao četiri meč lopte!

Da li će se meriti velikani?

  • 6
Rafael Nadal, Miomir Kecmanović Foto: AP/Tanjug

Rafael Nadal pridružio se Novaku Đokoviću u novoj rundi Mastersa u Madridu, a ukoliko obojica pobede u četvrtfinalu, međusobno će rešiti ko ide u borbu za trofej turnira glavnog gradu Španije!

Svi se polako spremaju za veliki spektakl, a okršaj teniskih gorostasa mogu sprečiti samo Hubert Hurkač, koji je protivnik Novaka u četvrtfinalu, te pobednik duela Karlosa Alkaraza i Kamerona Norija koji će se suprotstaviti Rafi.

Nadal je do osam najboljih stigao tako što je, teškom mukom sprečio preokret, te savladao Davida Gofana iz Belgije 6:3, 5:7, 7:6(9).

Šta je preživeo sve Rafa i koliko je slavio nakon iskorišćene meč lopte. Četiri puta je bio na ivici ponora, a u jednom momentu se učinilo da bi mogao bez mnogo muke da ode dalje.

Susret je trajao čak tri sata i 13 minuta, a prvu meč loptu je Nadal imao nakon nešto manje od dva sata igre.

Nije se dao Gofan, uhvatio je poslednji voz na 5:4, napravio brejk kada su ga svi već videli u svlačionici, a onda je šokantno rešio drugi set u svoju korist.

Nije to bilo sve od Belgijanca, nije se predavao, a jedine brejk lopte je dozvolio u prvom gemu odlučujuće borbe. Nakon toga, pokazao je jednu silu koja je uplašila Nadala, a silovit udar dokazuje statistika koja pokazuje da je David imao četiri forhend vinera više na kraju.

Klackalica koju je Nadal stresno rešavao dva puta u svoju korist tako što je na meč loptama igrao drop šot, ipak je otišla na stranu Španca.

Velika sreća i umor koji nema šanse da ne utiče na Rafu. Videćemo šta može u nastavku, a projektovano, uskoro bi mogao na Novaka ukoliko obojica obave svoje zadatke.

Video: Novak igrao tenis sa Stefanom: Predivna slika na Dorćolu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA