≫ 

Alkaraz je šampion Madrida: Dobio Novaka i Nadala, pa počisto Zvereva za drugi Masters u mesec dana!

Da li je potreban veći dokaz šampionskog mentaliteta?

  • 12
Karlos Alkaraz je sportsko otkrovenje godine Foto: Tanjug/AP

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz otišao je do samog kraja i uspeo da se okiti titulom Madrida! Nova teniska zvezda je u finalu jednom rutinskom igrom savladao trećeg igrača sveta Aleksandra Zvereva sa 6:3, 6:1 i tako stigao do drugog Masters trofeja u samo mesec dana.

Nema više dvojbe - novi gigant se stvorio i svi na ATP turu će gledati kako da ga izbegnu u direktnom okršaju. Alkaraz je u samo tri dana slavio protiv najboljeg tenisera Novaka Đokovića, protiv trofejnog zemljaka Rafaela Nadala, a onda i trećeg reketa planete Zvereva.

Da li je potreban veći dokaz šampionskog mentaliteta?

Karlitos je 3. aprila uzeo svoj prvi Masters u Majamiju, onda je imao jednu lošu epizodu u Monte Karlu, ali se vratio na put uspona i pokupio trofeje u Barseloni i sada Madridu.

Kada pobedite trećeg igrača sveta za samo 64 minuta, onda je jasno o čemu se radi. Alkaraz jednog momenta nije dopustio protivniku da se ponada, da pokuša da preokrene meč u svoju korist.

Zverev nije imao niti jednu šansu za brejk, a sam se suočio sa njih osam od kojih četiri nije uspeo da odbrani.

Drugi sete je bila igra mačke i miša, čak je i sama publika bila razočarana što će brzo morati da napusti kompleks u Madridu.

Oba seta su trajala po nešto više od pola sata, pa možemo misliti koliki je ovo samo motor za njegovo samopouzdanje za predstojeća takmičenja u Rimu i Rolan Garosu.

Video: Nije me briga ko je sa druge strane mreže Alkaraz ili Nadal: Đoković spreman za polufinale Madrida

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fil

    8. maj 2022 | 19:56

    Čemu tolika euforija? Da vidimo kako će biti na travi i betonu?

  • Nenad

    8. maj 2022 | 19:51

    Ovaj momak će veoma brzo biti broj 1. Neće moći niko da ga pobedi jedino možda Novak ali samo ako je u top formi.Mali je neverovatan,veoma brz i svi udarci su mu savršeni nemože niko da mu parira ni Nadal.

  • Nema ljutnje

    8. maj 2022 | 20:05

    Decko posteno pobedio ali bice on uskoro svima problem dobro igra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA