Zverev besni na organizatore Madrida: "Apsolutna sramota! Ovo se ne događa prvi put, umoran sam od toga!"

Nemački teniser više ne želi da trpi užasno organizovane satnice najjačih turnira

  • 3
Aleksandar Zverev Foto: Tanjug/AP

Na ceremoniji "slatke reči", a po završetku turnira druga ploča. Nemački teniser, Aleksander Zverev bio je besan na organizatore turnira u Rimu nakon sinoćnjeg poraza u finalu od Karlosa Alkaraza u meču koji je potrajao koji minut više od sat vremena.

Nemac je izgubio rezultatom 2:0 (6:3, 6:1), Karlitos je pokazao svetu da je neko na koga tek treba da se računa u budućnosti, ali je Zverev bio nezadovoljan tretmanom u španskoj prestonici i činjenicom da je veče pre toga igrao do kasno iza ponoći. Njegovo polufinale sa Stefanosom Cicipasom završilo se oko 01.00 časova po lokalnom vremenu.

- Moram da kažem da je posao ATP ove nedelje bio apsolutna sramota. Pre dva dana otišao sam da spavam u 4:00, 4:30 ujutro. Juče sam legao u 5:20 ujutro. Ako bilo koja normalna osoba ode da spava jedne noći u 4:00 ujutro, sledeće noći u 5:00 ujutro, za nju će biti teško samo da bude budna, a ja sam igrao finale protiv Alkaraza, koji je za mene trenutno najbolji igrač sveta, na turniru Masters 1000 - besneo je Zverev.

Ne sviđa se Zverevu što mnogi turniri nemaju koordinaciju kada je u pitanju vreme i da bi sve moralo da bude značajno bolje organizovano.

- Nisam imao koordinaciju na svom servisu, nisam imao koordinaciju na udarcima… Danas nisam imao apsolutno nikakve šanse. Nisam imao apsolutno nikakve šanse da igram na svom nivou. Ovo nije prvi put da se to događa. U Akapulku sam igrao do 5:00, a budan do 8:30 ujutro. Da budem iskren, malo sam umoran od toga.

Svi pričaju o njegovom debaklu protiv Karlosa, ali Nemac se na to i ne osvrće, već upire prstom ka onome što se dešavalo iza kulisa. Kaže da mu je oduzeta pravedna šansa za borbu.

- U Madridu mi je oduzeta šansa i na kraju dana svi zaborave na te stvari. Niko o tome ne govori. Svi govore: ‘Da, bio je to loš meč, napravio sam duple greške, nisam igrao dobro i sve to.’ Ali pogledajte šta se događalo prethodnih dana. Pogledajte i šta se zapravo događa iza kulisa. Mislim da nije baš pošteno - zaključio je Zverev.

Video: Zverev suspendovan sa ATP tura: Dobio uslovnu kaznu od godinu dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MUJO

    9. maj 2022 | 09:33

    Titula najboljeg igrača se ne dobija pobedama na tri meča već se stiče godinama . Mnogi igrači su eksplodirali na pojedinim turnirima pa posle splasnuli, zato polako sa deljenjem titule najboljeg.

  • hogar

    9. maj 2022 | 09:19

    Pusti ti organizatore,fokusiraj se na svoju igru,koja je smešna.Kada ih neko počisti sa terena uvek traže neka opravdanja.Španac trenutno nije najbolji igrač na svetu,tvoje mišljenje je totalno pogrešno,kada bude najbolji na sve 3 podloge onda se može reci da je najbolji.

  • 534

    9. maj 2022 | 09:43

    Izgleda da samo on sebe doživljava kao nemca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA