≫ 

Nadal: Đoković je u najboljoj poziciji, ova stvar bi me više činila srećnim od osvajanja kalendarskog slema

Španac trenutno najviše razmišlja o tome kako da se ponovo nađe na terenu

  • 13
Novak Đoković, Rafael Nadal Foto: AP/Tanjug

Aktuelni pobednik Rolan Garosa Rafael Nadal dao je veliki intervju za sajt ATP-a na španskom jeziku, te je tom prilikom ponovio da će njegovo zdravlje i povreda stopala stvoriti dosta neizvesnosti u narednim mesecima.

Nadal je samo dva dana posle finala u Parizu stigao u Barselonu gde se podvrgnuo tretmanu lečenja, te je na štakama napustio grad i uputio se kući ka Majorci.

- Svašta može da se dogodi. Jasno je da je Đoković u najboljoj poziciji da osvoji najviše Grend slemova jer nema fizičkih problema, a igra na spektakularnom nivou - rekao je Nadal koji ne isključuje ni Federera:

- On je dugo bio van svega i uvek možete da očekujete nešto posedno od njega. Mada svi znamo koliko je teško vratiti se, pogotovo sa 40 godina. Videćemo šta će biti. Samo želim da nastavim da se takmičim.

Na pitanje da li može da uzme kalendarski slem , Nadal je rekao:

- Ludo je misliti o tome čak i da sam u savršenoj formi. Niko to nije uradio od Roda Lejvera i 1969. godine. Đoković je bio najbliži prošle godine. Međutim, više od osvajanja kalendarskog slema činilo bi me srećnim i zadovoljnim da igram u sva četiri.

Nadal je, takođe, potvrdio već rečeno kada je u pitanju tretman, a to je da će moći da igra ukoliko se on ispostavi kao delotvoran. U suprotnom, Španca najverovatnije očekuje operacija.

Video: Nadal: Alkazar je moj naslednik, on će srušiti Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    8. jun 2022 | 11:12

    Nadalu je sve dozvoljeno, nema doping kontrole, ima svu podršku... Novaku se stalno podmeće noga, trpi stalne medijske napade lažima, menjaju stalno propise kojima nanose najveću štetu Novaku...izbacili ga sa US Opena, iz Australije, na Vimblendonu gubi 2000 poena, a nema pravo da ih brani...trpi sve napade od ATP samo zato šta se suprostavio nepravdi i osnovao novu tenisku asocijaciju za podršku slabo plaćenih tenisera...

  • Чубурац

    8. jun 2022 | 10:58

    Преварант.

  • Djoka

    8. jun 2022 | 11:20

    Lažu te draga svi. Sledećo korak ATP je osvanje kalendarskog GS Nadala. Ne samo da će osvojiti već će sa osvojena 24 GS postati nedostižan. Živela hemija i medicina a ti Novače i dalje budi pošten.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA