Đoković i NBA zvezde pozvane u humanu misiju u Visokom: Novak stiže posle Vimbldona, čekamo i Jokića i Dončića

Sportske zvezde iz regiona dobile su poziv za druženje sa decom bez roditeljskog staranja

  • 3

Kako je najavljeno, posle Vimbldona, najbolji srpski teniser Novak Đoković posetiće Visoko u Bosni i Hercegovini gde će otvoriti teniske terene, a sam događaj bi trebalo da upriliče i NBA zvezde iz regiona. 

Naime, dr Semir Osmanagić je ekipi Telegrafa pokazao kako teku radovi na terenima, otkrio kako će izgledati i najavio dolazak Novaka 13. jula. Takođe, Osmanagić je najavio i događaj "NBA zvezde za decu bez roditelja" koji bi trebalo da se održi dan kasnije.

- Novak je došao na sami tron, već je dugo na tronu, a tek onda počinje test za jednog čoveka, i finansijski i svaki drugi. On je taj test puno puta prošao, upravo sa svojim humanitarnim akcijama. Sa posvećivanjem svoje energije, vremena i novca deci, unesrećenima od različitih prirodnih i drugih kataklizmi. On pokazuje da zna zašto je u ovom momentu, na ovoj planeti - istakao je Semir.

Osmanagić pojašnjava da su sve NBA zvezde dobrodošle, ali i da nije poznato ko će sve moći da se odazove.

- Mi smo prošle godine u julu održali naš prvi događaj pod nazivom "NBA zvezde za decu bez roditelja". Tada su bila tri bosanska NBA igrača, Jusuf Nurkić, Mirza Teletović i Dženan Musa. A, ove godine, očekujemo 14. jula, dan posle teniskog otvaranja, da dođu i regionalne košarkaške zvezde, poput Jokića, Bogdanovića, Vučevića, Luke Dončića i ostale. Naših je 30 igrača u NBA ligi, pa neka dođe 5, 6 bićemo zadovoljni. Ovaj put ćemo dovesti decu iz sirotišta iz Beograda, Zagreba, Novog Sada, Splita, Podgorice, Čačka i, ponovo, iz Sarajeva, Banja Luke, Mostara. Želimo da naša deca, koja razumeju naš jezik prođu ovim našim lokacijama i da uz prisustvo tih velikih NBA zvezda shvate da na jedan dan mi možemo, na neki način, zameniti roditelje. Oni u životu nemaju upravo ono što je najvažnije, roditeljske ljubavi, a uz to će nositi memorije, koje će nositi čitav život.

Video: Novak 13. jula dolazi u Visoko na otvaranje teniskih terena

(S.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    14. jun 2022 | 15:58

    Skupljaju se kod Ramiza 3 u piramidi,pa mogli su i na Rtnju da se skupe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA