Novak pohvalio narednog rivala, pa objasnio kakva je povezanost Holanđanina sa Srbijom

Mnogi nisu znali ovaj podatak

  • 0
Novak Đoković, Vimbldon 2022 Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković je bio siguran u prva tri kola Vimbldona, a u četvrtoj rundi će imati najteži posao do sada pošto će mu rival biti Tim Van Rajtoven, Holanđanin koji igra u odličnoj formi prethodnih nedelja.

Rajtoven je privukao pažnju javnosti kada je u Hertogenbošu osvojio titulu kao igrač koji je dobio specijalnu pozivnicu za učešće na turniru, a posebno je impresivna bila njegova predstava u finalu protiv Danila Medvedeva. Rus nije imao nikakvih šansi pošto ga je Holanđanin "počistio" sa terena.

Dobio je holandski teniser vajldkard i za Vimbldon, i za sada ga sjajno koristi. Savladao je Federika Delbonisa sa 3:1, Rajlija Opelku rezultatom 3:1, dok je danas odigrao dominantno protiv Nikoloza Basilašvilija koga je dobio maksimalnim rezultatom.

Novak je odao priznanje svom narednom rivalu za rezultate koje postiže na travi, ali je izneo i zanimljivu informaciju o njegovom treneru, Igoru Sajslingu.

- Gledao sam nekoliko njegovih mečeva ovde i u Holandiji. Prilično je impresivan način kojim je dobio Medvedeva. Poznajem njegovog trenera, majka mu je Srpkinja - rekao je Đoković.

Tim Van Rijthoven Foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Igor Sajsling je bio solidan teniser, najbolja pozicija u karijeri mu je 54. pozicija, a na Vimbldonu mu je najveći uspeh treća runda. Njegov pulen je već prestigao taj uspeh svog trenera, a nema sumnje da mašta i o nastavku pobedničkog niza.

Zanimljivo je da je Rajtoven u najavi turnira, pre nego što je održan žreb, poželeo da se susretne s Novakom već u prvoj rundi.

- Kad sam bio dečak sanjao sam da igram na Vimbldonu. Zato bi bilo lepo da igram protiv Novaka Đokovića u prvom kolu. Pogotovo sad kada se ne dobijaju bodovi na turniru - rekao je Holanđanin.

Želja mu se nije ispunila, barem kada je reč o prvom kolu. Međutim, imaće priliku da u četvrtom kolu odmeri snage sa čovekom koji je vezao 25 pobeda na Vimbldonu.

Video: Đoković o zabrani ruskim teniserima i Nadalu: Ne vidim kako su time doprineli onome što se događa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA