Vrlo neprijatno: Laslo Đere oborio negativan svetski rekord posle prvog seta svog meča u Umagu

Srpski teniser, nažalost, ušao u teniske knjige po lošem

  • 4
Laslo Đere je sebi bio najveći neprijatelj protiv Danila Medvedeva Foto: Tanjug/AP

Nadali smo se da do toga neće doći. Ipak, Laslo Đere od danas je vlasnik neprijatnog rekorda u svetu tenisa, pošto je uspeo da izgubi 18. tajbrejk u nizu, čime je sa trona "svrgnuo" Robina Hasea koji je prethodno sedeo na vrhu sa 17 vezanih izgubljenih odlučujućih gemova.

Podsetimo, Laslo se sa čuvenim teniserom izjednačio 19. jula na turniru u Hamburgu, kada je poražen od Borne Ćorića, a tokom tog meča izgubio drugi set u tajbrejku rezultatom 7:4.

Danas je bio na sjajnom putu da prekine horor niz, pošto je u tajbrejku prvog seta imao prednost od 5:1, a potom i pet set lopti. Međutim, sve je prokockao, a Italijan se vratio i ovaj deo igre rešio u svoju korist sa 10:8.

Prethodno je dva tajbrejka izgubio na Vimbldonu protiv Alehandra Tabila iz Čilea (6:8, 11:13), dva od Nika Kirjosa u Majorci (1:7, 1:7), jedan od Karena Hačanova u Haleu (4:7), jedan od Stena Vavrinke u Rimu (8:10), jedan od Borne Ćorića takođe u italijanskoj prestonici (3:7), a dva od Novaka Đokovića u Beogradu (6:8, 4:7).

I pre toga nije išlo, pa je jedan izgubio od Stefanosa Cicipasa u Monte Karlu (1:7), jedan od Maksima Kresija na istom turniru (7:9), jedan od Artura Rinderneka u Majamiju (6:8), dva od Cicipasa u Akapulku (7:9, 4:7) i dva od Denisa Šapovalova na Australijan openu (3:7, 3:7).

Đere je dobio samo jedan tajbrejk ove godine! Poslednji put kada se radovao u odlučujućem gemu igrao je protiv Roberta Karbaljesa-Baene na turniru u Adelejdu sada već davnog 3. januara.

Video: Nik Kirjos se igra sa ajkulama, dok one seju strah po svetu: Hranio je i ogromne guštere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    26. jul 2022 | 23:13

    Ljudi moji jel vi ne vidite koliko je providno da je namesteno!!!Laci je uzeo para i para od ovog meca samo da znate!!!

  • Oaca

    26. jul 2022 | 21:35

    Nije tenis za njega.... očigledno

  • Ša

    26. jul 2022 | 22:27

    Zna li on za to da drži taj rekord?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA