≫ 

Da li Bajden novom kovid vakcinom gasi nadu Novaka za US Open? Stiže nova doza za Amerikance

Amerikanci se novom vakcinom brane od podvarijante omikrona

  • 6
Novak Đoković, Džo Bajden, US Open Foto: Nikola Anđić, Tanjug/AP, Wikimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković trenira i priprema se za eventualno učešće na US Openu, koje mu je, kako sada stvari stoje, sve dalje i dalje. 

Naime, kako vreme odmiče nada Đokovića i navijača i dalje tinja, što se vidi i kod samog Novaka, koji vredno trenira na betonskim terenima i čeka pozitivne vesti iz Amerike. I dok ljubitelji tenisa negoduju zbog toga što će zbog politike SAD prema nevakcinisanim strancima biti uskraćeni za učešće verovatno najboljeg igrača svih vremena, aktuelnog šampiona Vimbldona, koji bi u Njujorku mogao da juri i Grend slem rekord, političari u Americi ne mar emnogo za to.

Poslednja infirmacija koja dolazi iz SAD-a jeste da Bajdenova administracija planira da ovog septembra uvede novu kovid vakcinu. Kako prenosi Njujork Tajms, a potom i NBCNews, reč je o "novoj formuli" koja će se bolje pokazati i biti dominantna u odnosu na subvarijantu omikrona BA.5 i BA.4.

Da ova informacija jeste tačna. potvrđuje NBCNews na osnovu izvora koji dolazi iz aministracije predsednika SAD-a Džozefa Bajdena.

Kada je reč o samoj vakcini i proizvođači Fajzer i Moderna su potvrdili da je vlada SAD kupila milione doza vakcina za stanovništvo, ali i da sve te doze nisu dovoljne kako bi se vakcinisalo kompletno stanovništvo. Izveštaji prenose da je od Fajzera i Moderne otkupljen 171 milion doza. Prema dogovoru, potrebno je oko 600 miliona doza.

Sa druge strane, ako dođe do najava vakcinisanja u septembru novom, prilagođenom dozom vakcine, sve su manje šanse da Novak Đoković dobije specijalnu dozvolu predsednika Bajdena kako bi učestvovao na poslednjem Grend slemu sezone.

Da podsetimo, u SAD-a, pokrenuta je peticija koju je potpisalo preko 40.000 ljudi, Srbi iz Čikaga su se takođe digli i poslali pismo Džou Bajdenu, kao i članovima njegove administracije koji bi mogli da pomognu, a uz Novaka je stao i potomak čuvenog Džona Kenedija, Robert F. Kenedi Džunior.

Video: Đoković leti iznad vode, bukvalno: Pogledajte Novakove vratolomije na specijalnoj dasci za surf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chicago

    29. jul 2022 | 16:00

    Ni jednu nisam primio niti cu da primim, ne moze da me niko natera jer ne verujem vakcinama zaCoronu

  • BiH uz nola

    29. jul 2022 | 15:58

    Šta će Nolu ta vakcina kad je on u visoko sa osmana udisao jone koji dokazano lece i pomažu a ne ko ta vakcina koja nije dokazana

  • Zola

    29. jul 2022 | 16:14

    Nema to nikakve veze sa Đokovićem, to je samo pravilo jedne države. Nije to Srbija da može ko kako hoće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA