≫ 

Novaku ne preostaje ništa osim da čeka: Đoković možda u Top 5 na kraju sedmice, ali možda i sledi novi pad!

U najgorem slučaju, Đoković bi narednog ponedeljka bio na na sedmom mestu, a u najboljem na petoj poziciji

  • 4
Novak Đoković, Nik Kirjos, Vimbldon finale Foto: Tanjug/AP

Jedan od najboljih tenisera u istoriji Novak Đoković nije u prilici da se takmiči na Mastersima u Severnoj Americi, sve je manje vremena za mogućnost da nastupi na US Openu, pa za sada može samo da posmatra promene na ATP listi i da se nada da će doživeti što manji pad. I pored neaktivnosti, Srbin bi mogao čak i da napreduje.

Novak je, po zvaničnoj listi, šesti na planeti, ali bi u nekim okolnostima mogao da dođe do Top 5. Za to su potrebni kiksevi Kaspera Ruda, koji ga je preskočio upravo pre dan, ali i Stefanosa Cicipasa koji takođe ima priliku da ide ispred Novaka.

U najgorem slučaju, Đoković bi narednog ponedeljka bio na na sedmom mestu, a u najboljem na petoj poziciji.

Kako do pomenutih scenarija?

Novak na petom mestu

Kasper Rud je, top nosilac, slobodan u prvom kolu i ukoliko bi želeo da ostane ispred Đokovića, morao bi samo da dođe do trijumfa u drugoj rundi Sinsinatija protiv pobednika duela Lorenca Sonega i mladog Bena Šeltona. Ukoliko izgubi Norvežanin svoj prvi duel na turniru, Novak će ostati ispred njega.

Stefanos Cicipas već brani dosta više bodova i njemu će biti potrebno mnogo više da preskoči srpskog tenisera. Grk će morati da uđe u finale, a već u drugoj rundi za protivnika ima pobednika okršaja Filipa Krajinovića i Danijela Evansa.

Rud u trećem kolu i Cicipas u finalu gurnulo bi Novaka na sedmu poziciju. Rud u trećem kolu, a eliminacija Cicipasa pre borbe za trofej ostavilo bi ga na šestom mestu i obrnuto (Cicipas u u finalu, a ispadanje Ruda u drugoj rundi)

Novak je već dosta puta dao doznanja da ga ne interesuje ranking, da su mi bitni isključivo Grend slem trofeji, pa ga sigurno nervira činjenica da (trenutno) ne može da učestvuje na US Openu gde je po svim prognozama favorit. Ipak, ako vlasti SAD ostanu pri stavu da ne puštaju nevakcinisane strance u zemlju, usledio bi žestok pad na ATP listi zbog toga što Đoković brani finale iz prošle godine.

Video: Đokovićev novi snimak treninga u Crnoj Gori: Spremam se kao da ću igrati na US openu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    15. avgust 2022 | 17:17

    Najpreci su zivot i zdravlje kakvo prvo mesto i us open ,Novax !

  • 534

    15. avgust 2022 | 18:38

    Nole je zakucan za prvo mesto. Ostali mogu da jure njegove rezultate mada su prematori da bi ih dosegli.

  • Momo

    15. avgust 2022 | 17:40

    Sam se odlučio za rialiti i da glumi žrtvu. U zdravlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA