Ovo se čekalo! Dirljiva oproštajna poruka Nadala za Federera: "Voleo bih da ovaj dan nije došao..."

Njihovo rivalstvo će ostati upamćeno kao jedno od najvećih ikada

  • 10
Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer je odlučio da se penzioniše i da kaže zbogom tenisu. Njegova odluka, koliko god da se očekivala, šokirala je teniski svet, uključujući i njegove najveće rivale, o kojima je pričao u hvalospevima u svom oproštajnom govoru.

Među prvima se oglasio Karlos Alkaraz, a sada je poruku oproštaja uputio i Rafael Nadal, koga mnogi smatraju najvećim rivalom Federera, jer je upravo njihovo rivalstvo obeležilo jednu eru pre nego što se pojavio Novak Đoković.

Nadal je u emotivnoj oproštajnoj poruci rekao da bi voleo da ovaj dan nije došao, da mu je bilo zadovoljstvo da sa Rodžerom deli trenutke na terenu i van njega, kao i da će sigurno u budućnosti imati mnogo zajedničkih momenata.

- Dragi Rodžere, moj prijatelju i rivalu. Voleo bih da ovaj dan nikada nije došao. Ovo je tužan dan za mene lično i za sport širom sveta. Bilo mi je zadovoljstvo, ali i čast i privilegija da delim sve ove godine sa tobom, da proživimo toliko neverovatnih trenutaka na terenu i van njega.

- Imaćemo još mnogo zajedničkih trenutaka u budućnosti, ima još mnogo stvari koje treba da radimo zajedno, znamo to. Za sada ti iskreno želim svu sreću sa suprugom Mirkom, decom, i porodicom, uživajte u onome što je pred vama. Vidimo se u Londonu - poručio je Nadal.

Podsetimo, Federer će se oprostiti na Lejver Kupu, koji se održava u Londonu od 23. do 25. septembra, a na kojem će zajedno sa Federerom u timu biti i njegovi najveći rivali tokom karijere, Novak Đoković, Rafael Nadal, kao i Endi Mari, pridruženi član takozvane "velike četvorke".

Video: Ćao nema više: Federerov oproštajni govor sa kraja karijere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA