Federer pogledao u Mirku, potpuno se slomio i jecao: "Ona je puna podrške, mogla je da me zaustavi, ali nije"

Ljubav i suze Federera i Mirke obilaze svet

  • 5
Rodžer Federer, supruga Mirka Foto: Eurosport - Printscreen

Legendarni teniser Rodžer Federer zvanično je završio karijeru, a poslednji meč odigrao je na Lejver kupu u Londonu, u dublu sa Rafaelom Nadalom koji se završio porazom od Amerikanaca Frensisa Tijafoa i Džeka Soka 2:1 (4:6, 7:6 (7:2), 11:9).

Tokom samog meča, teniseri su se odlično zabavili, u jednom momentu Novak Đoković našao se u ulozi trenera Rodžera i Rafe, potom Federer je izveo neverovatan potez kada je lopticu proturio između stuba i mreže, a onda je usledio kraj i suze.

Federer je uzeo mikrofon u ruke, progovorio nekoliko rečenica, a onda se obratio deci i suprugi Mirki i potpuno se slomio. Švajcarac se kroz suze zahvalio Mirki za svu podršku koju mu je pružila tokom karijere.

- Ovde su moja deca i moja supruga. Moja supruga je puna podrške. Mogla je da me zaustavi pre mnogo, mnogo vremena, ali ona to nije uradila. Podržala me je da nastavim i dozvolila mi da igram. Hvala ti - govorio je Federer kroz suze.

Na kraju, osvajač 20 gren slem titula, ukupno 105 titula, jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa, ispraćen je ovacijama sa tribina, ali i brojnih teniskih legendi, među kojima je i Novak Ðoković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA