Nadal otkrio detalje prijateljstva sa Rodžerom: Za mene je bio onaj kojeg treba pobediti, sada smo prijatelji

Nekada veliki rivali na terenu postali su nerazdvojni van njega

  • 2
Rafael Nadal Printscreen: Twitter/@LaverCup

Legendarni teniser Rodžer Federer zvanično je završio karijeru, a poslednji meč odigrao je na Lejver kupu u Londonu, u dublu sa Rafaelom Nadalom koji se završio porazom od Amerikanaca Frensisa Tijafoa i Džeka Soka 2:1 (4:6, 7:6 (7:2), 11:9).

Posle meča na konferenciji za novinare je o velikom prijteljstvu sa Federerom govorio Rafael Nadal.

- Bilo je ovo super-dugo i pozitivno putovanje. Počeli smo kao rivali na turu. Počeo sam da bivam bolji igrač kada je Rodžer bio preko puta mene. On je za mene bio onaj kojeg bi trebalo pobediti. Postali smo najveći rivali. Misli, u dobrom kontekstu. Poštovali smo jedan drugog, porodice, timove. Nikada nismo imali neke sukobe. 

- Istina je, kako smo starili, naš lični odnos je bio sve bolji i bolji, na dnevnom nivou. Razumemo da, na kraju, imamo mnogo stvari koje su zajedničke. Pristupamo životu slično, a na terenu imamo kompletno različite stilove. To verovatno čini naše mečeve i rivalstvo među najvećima i najinteresantnijim. Ali, porodičnom i ličnom životu pristupamo slično i verujemo jedan drugom. Često razgovaramo i osećamo se slobodno. Drago mi je da imam nekog kao Rodžera, imam u njega poverenja. Jako je sve to lepo posle svega što smo delili zajedno i činjenice da smo se borili jedan protiv drugog. Za mene, drago mi je da završavamo karijere kao prijatelji. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA