≫ 

Novak pregazio "klinca" iz Italije za polufinale Pariza!

Poprilično ubedljiva izvedba našeg tenisera

  • 6
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković se vraća u top formu! Srpski teniser je to pokazao i na ovom meču protiv mladog Lorenca Musetija, koga je savladao za polufinale Pariza sa 2:0, po setovima 6:0, 6:3 za nešto više od sat vremena, a samim tim je zakazao i duel sa boljim iz meča Tomi Pol - Stefanos Cicipas.

Đoković je od samog starta krenuo poprilično ubedljivo i italijanski teniser je osetio na svojoj koži šta znači "bes" jednog od najboljih tenisera ikada. Krenuo je furiozni Novak od samog početka, osvajao je poen za poenom, gem za gemom i to je bilo dovoljno da prvi set osvoji bez greške - 6:0.

Niko nije očekivao baš takvu izvedbu našeg tenisera na samom startu meča, a Museti je nekako uspeo da se "opasulji" u nastavku.

Osvoji je Italijan svoj prvi gem tek u drugom setu, potom je odmah osvojio i brejk i poveo sa 2:1, ali je opet usledio pad u igri i izgubio je narednih pet gemova, čime je Novak došao do polufinala Pariza, gde će sačekati svog protivnika.

Đoković - Museti 2:0 (6:0, 6:3)

TOK MEČA:

6:3 - To je to, Novak je u polufinalu!

5:3 - Poslednji trzaji Lorenca Musetija...

5:2 - Novak je na korak od pobede u ovom meču.

4:2 - BREEEEJK ZA NOVAKA, Srbin gazi ka pobedi i plasmanu u polufinale.

3:2 - Siguran je Novak sad, uzima gem bez izgubljenog poena na svoj servis.

2:2 - BREEEEJK ZA NOVAKA! Nije se pokolebao Đoković, iako nije baš odigrao kako ume. Srbin je ovde imao dve brejk lopte i vodio je sa 40:15, ali je potom Museti zaigrao nešto bolje i vratio se, izjednačio na 40:40. Ponovo je Novak stekao brejk loptu posle svog voleja, a opet je i Museti izjednačio, da bi Italijan konačno poklekao i prepustio Novaku izjednačenje u setu.

1:2 - Uzeo je brejk Lorenca Musetija. Nakon osvojenog gema prvog na ovo meču, Italijan uspeva da uzme i prvi brejk. Novak nije ličio na sebe i prepustio je ovo Italijanu.

1:1 - Evo ga prvi gem za Lorenca Musetija. Italijan je i ovde morao dobro da se oznoji kako bi stigao do prvog osvojenog gema. Novak je čak dva puta imao priliku na 40:40, ali je ipak mladi Italijan uspeo da sačuva koncentraciju.

Novak Đoković i Karen Hačanov Foto: Tanjug - AP

1:0 - Novak u istom mahu nastavlja i u drugom setu, napravio je pri samom kraju gema svoju prvu neiznuđenu grešku iz forhenda, ali ga to nije previše uzdrmalo.

II SET

6:0 - KAKO IGRA NOVAK! Srbin osvaja set bez izgubljenog gema.

5:0 - Grabi Novak ka prvom setu bez izgubljenog gema.

4:0 - NOOOVI BREJK! Museti nema leka za srpskog igrača, Đoković je ovde dozvolio protivniku tek jedan poen u ovom gemu i već ga uništava.

3:0 - Neverovatna igra našeg tenisera, rutinski gem bez izgubljenog poena za veliku prednost.

2:0 - BREEJK! Novak Đoković je već uspeo da oduzme servis svom protivniku iskoristivši drugu brejk loptu koja mu se ukazala.

1:0 - Siguran transfer gem Novaka Đokovića, ušao je u meč kako treba, sigurno je servirao i nije pružio nikakavu priliku Italijanu da ga uznemiri u ovom prvom gemu, iako je imao rezultat od 15:15 u jednom navratu.

I SET

KOMENTAR PRE MEČA:

Srpski teniser Novak Đoković ispred sebe ima meč četvrtfinala mastersa u Parizu, gde će mu rival biti mladi Italijan Lorenco Museti (Sport klub 2, 19.30).

Novak Đoković i brani titulu u prestonici Francuske, a do sada je u prva dva meča uspeo da dođe do pobede bez izgubljenog seta protiv Maksima Kresija i Karena Hačanova. Italijan s druge strane je imao nešto teže mečeve, izbacio je Čilića sa 2:0, potom i Basilašvilija sa 2:0, da bi iznenađenje načinio protiv Kaspera Ruda - 2:1.

Mnogi su već videli duel Đokovića i Ruda u ovoj fazi takmičenja, ali Italijan nije mislio tako. Ovo će ujedno biti i treći duel između Đokovića i Musetija, a prethodna dva je dobio Novak Đoković, iako ga je propisno namučio prošle godine na Roland Garosu, gde je predao pri rezultatu 2:2 u setovima.

Pobednik ovog duela između Đokovića i Musetija će u polufinalu turnira igrati protiv boljeg iz meča Stefanos Cicipas - Tomi Pol.

Video: Za manje od sat i po vremena počistio Hačanova sa terena: Đoković kao furija do četvrtfinala Pariza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA