≫ 

Tužna vest za tenis: Preminuo dvostruki Grend slem osvajač i bivši 2. igrač sveta

Dik Savit preminuo u svom domu u 95. godini

  • 1
Dik Savit Foto: AP/Tanjug

Samo nekoliko dana pre početka ovogodišnjeg Australijan opena, iz SAD stiže tužna vest za teniski svet: dvostruki Grend slem osvajač Dik Savit preminuo je u 95. godini života!

Savit je od 1976. godine bio član Međunarodne kuće slavnih, a svoj najveći uspeh ostvario je 1951. godine kada je osvojio Australijan open i Vimbldon.

Pored toga, igrao je četvrtfinale Rolan Garosa i polufinale US Opena dva puta, dok se 1952. godine, u trenutku kada je trijumfovao na američkom nacionalnom prvenstvu neočekivano povukao. Imao je samo 25 godina i nikad nije objasnio ovaj svoj postupak, iako je godinu dana ranije bio 2. reket sveta.

Dik Savit Foto: AP/Tanjug

- Zaista nikada nije razgovarao o tome. Imao je sreću da bude uspešna poslovna osoba. Bio je u naftnom biznisu nekoliko godina, a zatim je postao i berzanski posrednik. Poslovni svet je uvek bio dobar i niakda se nije osvrtao unazad - rekao je njegov sin Bob koji je i potvrdio da je Dik umro u petak:

- Mislim da niko nije voleo tenis kao moj otac. Kombinacija igranja, gledanja i treniranja od njegove 13. godine je zaista izuzetna. Voleo je ovu igru i mnogo ju je poštovao. Voleo je da gleda kako se kvalitet tenisa poboljšava tokom godina.

Dik Savit Foto: AP/Tanjug

Dao je Bob zanimljivu izjavu kojom je potvrdio da je Dik i u svojim poznim godinama igrao tenis.

- Više od 50 godina igrao je tenis četiri puta nedeljno. U svojim 80-im godinama spustio se na tri puta, zatim na dva. Išao je na US open skoro čitav svoj život, do poslednje dve godine.

Video: Otišao je jedan od najvećih i najvoljenijih: Preminuo Siniša Mihajlović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tužna vest

    10. januar 2023 | 21:52

    Tuga do neba, Dik Savit preminuo u 95-oj, gotovo kao i kraljica majka. U tim godinama i mahovine po telu počninju da rastu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA