≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jako neprijatna devojka

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova devojka je uzela titulu nakon samo tri sata provedenih na terenu tokom turnira...

  • 1
Iga Švjontek Foto: Tanjug/AP, Telegraf.rs

Ili Iga Švjontek igra tenisa na nekon nepoznatom nivou aktivnim igračicama ili je neka greška kod rezultata. Pokvario se semafor ili ovakav niz na dva turnira jednostavno mora da se pamti. Redom se predstavnice belog sporta spremaju u pustinji da izađu na megdan Poljakinji koja je neverovatna. Prosto, neprijatno ju je gledati kada krene da melje onu sa druge strane mreže.

Ribakina je, izgleda, teško naljutila Igu tom pobedom na Australijan Openu. Već je Švjontek videli lagan kas ka Grend slem tituli, ali je Kazahstanka bila iznenadni element.

Od tog momenta, usledila je jednomesečna pauza pred odlazak na Bliski istok, a u tom pesku se rodila retko surova dominacija. Strah je usledio za svakoga, nezavisno od pozicije nosioca ili VTA liste.

Dolazak u Dohu je najavio prirodni napad na titulu, jelte, prve teniserke sveta, ali niko nije očekivao da će svako ko se nađe na putu praktično biti emotivno i fizički uništen.

Nimalo naivna Daniel Kolins je izašla prva na crtu i za manje od sat vremena uspela da uzme samo jedan gem.

Belinda Benčić je predala i pre samog meča, tako da je Švjontek bila taman odmorna da ponovi monstruoznu partiju i protiv Veronike Kudermetove.

Ponovo 6:0, 6:1 i ponovo za manje od čitavog časa.

Kada neko izgubi samo dva gema do samog finala bilo kojeg turnira, onda je trofej neminovnost, ali i tamo je upisana još jedna nula na semaforu protivnice.

Džesika Pegula, ako se ičemu nadala, onda se nadala u prvom setu, a na kraju je bilo komotnih 6:3, 6:0 za 70 minuta.

Titula i čitav turnir odrađen za neverovatnih tri sata!

Duže od toga traje novi deo filma Avatar.

Kraće se Belgija branila u Drugom svetskom ratu.

Manje traje scena u indijskim serijama nego čitav turnir za Igu.

Zaista, zastrašujući podaci.

I ovako je već strah vladao, pa se samo posmatralo na kojem turniru će ga dalje sejati, a priča se nastavila na Bliskom istoku.

Dubai i još dve perfektne partije.

Lejla Hernandez, otkrovenje bliskog proteklog vremena, jeste provela na terenu više nego prethodne protivnice (73 minuta), ali je i ona deklasirana sa 6:1, 6:1.

Očas posla, eto nje i u četvrtfinalu, a za istih tih 73 minuta pala je i Ljudmila Samsonova, samo sa izgubljenim gemom manje - 6:1, 6:0.

Koliko surovo.

Kada se sve sakupi, Švjontek je (ako se ne broji predaja Benčić), u pet mečeva izgubila u proseku manje od dva gema po susretu.

Ponovo - zastrašujuće.

A, protivnice nisu bile bilo koje teniserke, niti drugi red belog sporta, već prvi i onaj koji se bori za sve vredne titule na svetu.

To su jedanaesta, četrdeseta, treća tridesetsedma i trinaesta igračica planete...

Da.

Videćemo da li će Iga nastaviti sa ovim bezmilosnim nizom, ali se sa ovakvim igrama i ne dovodi u pitanje ko je ove sezone favorit na sva tri preostala Grend slema.

Možda, Ribakina nije trebalo da je naljuti u Melburnu.

Ova devojka nikoga ne štedi.

Video: Novak poslao moćnu poruku o broju Grend Slemova koje želi da osvoji i kada planira kraj karijere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA