≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Može li Đoković i posle 1. aprila 2024. da bude prvi na ATP listi i tako sruši još jedan rekord?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Juriće Novak, u to nema sumnje, da još jednom srušio Federera

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Pamtiće Novak Đoković 27. februar 2023. godine dok je živ, jer je upravo tog datuma najbolji teniser sveta prestigao Štefi Graf po broju sedmica na prvom mestu ATP liste i tako postao apsolutni rekorder.

Đokovićevo ime je u ponedeljak ponovo osvanulo na prvom mestu ATP liste, što je ukupno 378. sedmica, a trenurno je sa 35 godina i devet meseci drugi najstariji svetski broj jedan u istoriji.

Ispred njega je samo Rodžer Federer koji drži rekord kao najstariji, a u trenutku kada je poslednji put bio na prvom mestu Švajcarac je imao 36 godina i 10 meseci.

To znači da bi Đoković, ukoliko želi i u ovom parametru da prestigne Federera, mora barem jednom da se popne na prvo mesto posle 1. aprila 2024. godine. Kako trenutno izgleda na terenu, i ako ga povrede zaobiđu, to ne bi trebalo da bude problem.

Inače, vredi pomenuti i to da je Federer samo 25 sedmica bio na prvom mestu ATP liste otkako se Đoković 2011. prvi put na isto. Kada su u pitanju žene, Serena Vilijams sa 35 godina i četiri meseca drži rekord kao najstarija tensierka na VTA listi.

Video: Nole igrao fudbal na pesku sa dečacima iz Dubaija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA