≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novak priznao posle pobede: "Mučila me povreda, dugo nisam igrao tenis"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đoković se nada da će podizati nivo igre kako turnir bude odmicao

  • 5
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković je posle neverovatne drame pobedio u Dubaiju u prvom kolu, gde je tek posle odlučujućeg tajbrejka slomio 130. igrača sveta Tomaša Mahača sa 2:1 (6:3, 3:6, 7:6).

Nole se prilično mučio sa svojom igrom, dok je rival igrao tenis svog života, ali mu ni to nije bilo dovoljno protiv najboljeg tenisera sveta.

Najbolji teniser sveta je posle meča nahvalio rivala, istakavši da nije igrao kao da je 130. na svetu, već kao top teniser, ali je otkrio i da je zbog povrede sa Australijan opena imao dužu pauzu, što se očigledno odrazilo i na njegovu partiju u prvom kolu Dubaija.

- Prvo dobro veče, hvala što ste došli i napravili sjajnu atmosferu, bilo je fantastično, ovo je jedan od mojih najomiljenijih gradova. Tomas nije igrao kao da je 130. teniser sveta, zaslužio je veliki aplauz. Dao mi je sve moguće vrste problema, ali kada je bilo važno uspeo sam da pronađem višu brzinu. Fizički uvek može biti bolje, od sebe uvek zahtevam najveće standarde. Mučio sam se sa povredom nekoliko nedelja, morao sam da se naviknem, nisam igrao mnogo tenis dok nisam došao ovde, moraću da napredujem kako odmiče turnir.

Upitan je Novak i o rekordu Štefi Graf koji je srušio po broju nedelja na prvom mestu, gde sada ima 378 nedelja na vrhu, jednu više od legendarne Nemice.

- Veoma je specijalno, još kao momak koji je odrastao u Srbiji sanjao sam da osvojim Vimbldon i budem prvi na svetu. Blagosloven sam da sam sve svoje snove ostvario više puta, posle toga stvarate nove standarde i postavljate nove ciljeve. To je timski napredak i porodični uspeh, ja jesam sam na terenu, ali mnogo je sati koliko treba da provedem se pripremim da budem na ovom nivou, oduševljen sam što sam među najvećim imenima ovog sporta, a Štefi Graf je jedna od njih - zaključio je Đoković.

Novak će u drugom kolu igrati već u sredu protiv Holanđanina Talona Grikspora, trenutno 39. igrača sveta. Taj meč neće početi pre 16 časova.

Video: Nole pio tablete, mučio se i pobedio posle drame u tajbrejku: Ovo su najbolji momenti sa meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA