≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Alkaraz se povukao, Đoković ostaje prvi na ATP listi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Barem do 20. marta

  • 4
Karlos Alakaraz Foto: AP/Tanjug

Španski teniser Karlos Alkaraz povukao se sa ATP turnira u Akapulku, te je na taj način omogućio Novaku Đokoviću da zadrži prvo mesto na ATP listi najmanje do 20. marta!

Novak će dakle uspeti da uđe u 380. nedelju na ATP vrhu, a njegova prednost nad Alakarazopm mogla bi da se uveća i za 700 bodova ukoliko Srbin osvoji Dubai. Podsetimo, tokom dana igra svoj novi meč na tom turniru.

Španac je od Akapulka odustao zbog povrede zadnje lože koju je zaradio igrajući u Rio de Žaneiru, a u utorak je poručio:

- Nažalost, nisam u stanju da igram u Akapulku. Imam prvi stepen istegnuća tetive desne noge i ta povreda će me odaljiti sa terena na nekoliko dana. To su pokazali testovi koje sam odradio.

Prve procene su da bi Alkaraz trebalo da pauzira između jedne i tri sedmice, što znači da bi Španac mogao da propusti u američku turneju ako se ne oporavi. Nema sumnje da bi to bio veliki udarac za njega, jer brani veliki broj bodova tamo. U Majamiju je čak i trijumfovao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    1. mart 2023 | 09:09

    Znači , SIGURNO ( 100 % ) , propušta INDIJAN WELLS , koji počinje 6 MARTA ! Pošto će , minimum pauzirati , do oko 20 - tog marta . Izgubiće MNOGO POENA , što je super za NO1ETA !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA