≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Došle su nove generacije, ali se ne bojim": Novakova jaka poruka mlađoj gardi koja bi da ga skine sa trona

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpski as puca od samopouzdanja

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Dubaija 13. put uz igru protiv Holanđanina Grikspora koja bi najslikovitije mogla da se opiše kao igra mačke i miša. Još jedna autoritativna, sigurna, gotovo rutinska pobeda našeg asa koji nastavlja da dominira svetskim tenisom, pobeđuje, napreduje i ide ka novim, višim ciljevima u karijeri.

Posle meča, upitan da kaže šta to tako dobro funkcioniše za njega na ovom turniru.

- Da, bilo je sjajno veče za mene, juče sam se baš mučio da bi pobedio, a večeras sam od samog početka bio oštar. Igrao sam kvalitetnije nego sinoć, možda poslednja tri četiri gema baš nisu bila najbolja kada je trebalo da zatvorim meč ali sam našao način sa dobrim servisima to uradim. Vrlo sam zadovoljan sa ovom igrom i kako se osećam na terenu. Nadam se da stvari idu u pravom smeru za sutra.

Novak je ocenio da je danas njegova igra bila najbliža onom njegovom najvišem niovu.

- Mnogo bliže je bila (najboljem nivou) nego juče. Nisam očekivao da igram tako dobro uzimajući u obzir jučerašnji meč. Ali tu smo, svaki dan je novi dan, nova prilika i drago mi je što sam tako dobro igrao večeras.

Talon je mnogo napredovao, koliko ste uživali igrajući protiv takvog novog igrača, usledilo je pitanje za Novaka o njegovom rivalu.

- Da, igrali smo samo jednom pre nekoliko godina, ima vrlo snažne udarce, servira i ima dobar forhend, to su mu omiljeni udarci. Pokušava da diktira poene sa linije sa forhendom, znao sam da moram da mu oduzmem vreme i to sam uradio dobro. Ali kao što ste rekli, on je jedan od igrača koji je najviše napredovao na turu od generacije koja dolazi, ali ja se ne bojim - nasmejao je sve na stadionu ovom svojom izjavom Nole u kojoj je još jednom imao da poruči mlađooj generaciji da ga neće tako lako smeniti sa trona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA