Vreme čitanja: oko 2 min.

"Naša najbolja igra dosad, meč je prelomio jedan skok": Trener Cedevita Olimpije zadovoljan i uprkos porazu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mogla je slovenačka ekipa do pobede, imali su prednost na samom kraju, ali je Partizan uspeo da preokrene

  • 3
Mirko Alilović, KK Cedevita olimpija Printskrin: Youtube / BC Partizan TV

Košarkaši Cedevita Olimpije su pretrpeli poraz u meču 23. kola ABA lige od Partizana sa 76:73. Imala je ekipa iz Slovenije i dosta prilike da slavi u ovom duelu, imali su prednost od pet poena u poslednjih 10 minuta, ali su sve to ispustili i zabeležili neuspeh.

Posle meča trener Cedevita Olimpije, Mirko Alilović, istakao je da je utakmica mogla biti i sasvim drugačija, odnosno da ima i drugačiji zaplet, ali nije bilo moguće sa samo sedam datih poena u poslednjoj deonici.

- Čestitke Partizanu za pobedu, mislim da je bila jedna baš dobra utakmica u ovakvom ambijentu, pred ovakvim navijačima, koliko su pomogli njima i nama su u nekm drugom smislu. Mi smo prikazali jednu od najboljih igara do sada, igrali smo i odbranu i napad, imali smo koncentraciju, imali smo fokus, prelomio je taj jedan skok, a i ovaj brzoplet napad. Jedno šest minuta pre kraja utakmice, imali smo tri otvorena šut na +5 gde smo imali šansu da prelomimo meč - rekao je Alilović.

Cedevita Olimpija je igrala oslabljena ovaj duel, jer su joj nedostajali Mirko Alibegović i Alen Omić, te su centarski zadaci ostali samo na Janiku Kosiju i Karlu Matkoviću, za šta i Alilović kaže da su odradili odličan posao.

- Možda, možda... Pre svega, neću i ne volim da pričam o igračima koji nisu tu. Uvek pričam o onima koji su tu i koji su igrali. Moram reći da je Kosi u ovakvoj ulozi, on je povređen, on je jedan trening radio, odreagovao je dobro i hrabro, imali smo problema s faulovima. Momak je dao sve od sebe, čak i više od očekivanog.

Kako je i gorenavedeno, Cedevita Olimpija je postigla samo sedam poena u poslednjem delu igre, što je i presudilo ovoj ekipi. Alilović je i tu objasnio zbog čega je napad bio toliko loš.

- Pa i jedna i druga strana kad se igra brza, agresivna košarka, na kraju je bilo više-manje u svič odbrani, veliko je pražnjenje sa naše strane, pogotovo kod bekova, zato su bili ti šutevi kratki, ali za nas... Velik napredak, moramo da idemo u tom smeru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA