≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvanično: Vimbldon ukinuo zabranu Rusima i Belorusima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruski i beloruski takmičari se vraćaju u London na najprestižniji teniski turnir

  • 5
Danil Medvedev Foto: Tanjug/AP

Organizatori Vimbldona odlučili su da ukinu zabranu za ruske i beloruske tenisere i teniserke i oni će ove godine moći da se takmiče na najprestižnijem teniskom turniru sveta.

Podsetimo, prošle godine je Vimbldon odlučio da zabrani ruskim i beloruskim takmičarima da učestvuju na turniru, a ATP je zbog takve odluke organizatora odlučio da "kazni" turnir tako što se bodovi nisu računali.

Razlog za zabranu Rusima i Belorusima bio je rat u Ukrajini, gde više od godinu dana vode bitke između Ukrajinaca i Rusa na teritoriji Ukrajine.

Ipak, sada se zabrana ukida, ali će i Rusi i Belorusi moći da se takmiče kao "neutralni" takmičari, a moraće i da ispunjavaju određene uslove, a kao što je i najavljivano, čeka ih brutalna kazna ukoliko bilo šta pričaju o ratu.

Vimbldon se ove godine održava od 3. do 16. jula.

Video: Rekli smo Đokoviću da je jedini ujedinio Delije i Grobare na košarci: Pa, ne znam baš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nes

    31. mart 2023 | 13:30

    To je zemlja slobode govora i demokratije. Rade ono što je Hitler radio. Još malo će hapsiti Ruse, kao što su nacisti hapsili Jevreje.

  • Hogar

    31. mart 2023 | 13:40

    TO DEMOKRATIJA..SLOBODA GOVORA..UKRAJINSKIM FASISTIMA SVE DOZVOLJAVATE A RUSKIM I BELORUSKIM NE.....I VI SEBE ZOVETE DEMOKRATSKOM ZEMLJOM..NI D OD DEMOKRATIJE NISTE

  • 1

    31. mart 2023 | 14:31

    Ovi teniseri bi trebalo da imaju svoje dostijanstvo pa da odbiju da igraju tenisu u tim fasistickim drzavama, a kao razlog mogu da navedu da se u tim drzavama ne postuju ljudska prava i da nema demokratije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA