≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Top 10 teniseri gledali Novaka "iz obdaništa": Evo koliko su godina imali, kada je počeo da piše istoriju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novak je 381 nedelju prvi na ATP listi

  • 5
Novak Đoković  Alkaraz Cicipas Medvedev Rud Rubljov obdanište Foto-montaža: Tanjug/AP, Shutterstock

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ovog ponedeljka vratio se na prvo mesto ATP liste i nastavio potpunu dominaciju nad konkurentima. Tako, Novak je, još jednom, pokazao da mu godine ne znače ništa i da je kao "najbolje vino", sve bolji i bolji.

Tako, 2012. godine Novak je prvi put u karijeri izbio na čelo ATP liste. Tada su ga pratili Federer, Nadal i Endi Mari, a 11 godina kasnije jedino je Srbin još uvek tamo gde je i bio, na prvom mestu.

Takođe, ono što je ove, 2023. godine posebno zanimljivo jeste da je Novak najstariji teniser među 10 vodećih na ATP listi.

Ljubitleji tenisa svedoci su istorije koju Srbin piše iz turnira u turnir. Analiziraju se Novakovi potezi, trofeji, statistika, način igre. Iz kog god ugla se pogleda nailazi se na isti rezultat koji pokazuje da Novaku nema premca. Koliko je dugovečan u svetu tenisa, može se videti i na osnovu godina koje su teniseri iz Top 10 imali kada je Novak prvi put bio na vrhu.

Naime, Novak je ukupno u karijeri proveo 381 nedelju kao prvi na svetu, a u momentu kada je započeo vladavinu sadašnji drugi teniser sveta Karlos Alkaraz imao je svega 8 godina. Treći teniser sveta Stefanos Cicipas imao je 12, Medvedev 15, Kasper Rud 12, Rubljev 13, Ože-Aljasim 11, Janik Siner imao je 9, Rune 8, a Fric 13. Kao mladi, mogli su samo da sanjaju visine koje je dostigao Novak, a sada im se ukazala šanse, i sa pozicije tenisera iz prvih 10 "vrebaju" legendarnog Srbina.

Tokom bogate karijere, Novak je oborio brojne rekorde koji će dugo ostati netaknuti. Trenutno, Novak se sprema za Masters u Monte Karlu, a do tog momenta će ostati na prvoj poziciji.

Video: Novak poslao moćnu poruku o broju Grend Slemova koje želi da osvoji i kada planira kraj karijere

(Telegraf.rs)

Video: Rekli smo Đokoviću da je jedini ujedinio Delije i Grobare na košarci: "Pa, ne znam baš"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Knez

    4. april 2023 | 21:19

    U poslednjih 11 godina Nole je proveo 7 godina na prvom mestu i pored neigranje turnira, zatvaranja , izbacivanja, oduzimanje bodova... Zaista impresivno!!

  • Bojan

    4. april 2023 | 19:57

    Ostaće prvi i posle MK

  • MILENA

    4. april 2023 | 22:52

    Novak Đoković je postao broj 1 prvi put nakon osvajanja Vimbldona 2011. a ne 2012.godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA