≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Jelenu Dokić pitali "Šta ti se desilo?" zbog kilaže, usledila je surova ispovest i brutalan odovor

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nekadašnja teniserka odgovorila ljudima koji ne mogu da shvate zbog čega je nastao problem sa kilažom

  • 6
Jelena Dokić Foto: GREG WOOD / AFP / Profimedia; WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

Nekadašnja srpska i australijska teniserka, Jelena Dokić je ponovo je imala emotivan status na Instagramu, gde je objavila dve svoje fotografije. Jednu od pre 24 godine, kada je imala 16 godina i probijala se u vrh svetskog tenisa i drugu sa ovogodišnjeg Australijan opena, gde je bila stručni konsultant organizatora, koji je intervjuisao igrače posle utakmica.

Jelena je otvorenog srca progovorila o svemu kroz šta je prošla, uključujući 15 godina porodičnog nasilja koje je trpela, a o čemu je pisala u svojoj autobiografiji, gde je opisala torturu i batine koje je dobijala od strane svog oca.

Sve to ostavilo je duboke posledice na Jelenu, nedavno je prošla i kroz raskid nakon 19 godina veze sa Hrvatom Tinom Bikićem, što joj je teško palo. Kako sama kaže, godinama se bori sa depresijom, pokušala je i da izvrši samoubistvo, ali sada se ponovo bori.

Jelena i sada posle svega što je prošla trpi teror na društvenim mrežama, gde joj mnogi pišu uvredljive komentare zbog njenog tela i kilaže.

Jedan od najčešćih komentara koji dobija je "Šta joj se desilo, jedva je prepoznajem?". Ti komentari izazvali su u njoj reakciju da se obrati svima uz dve fotografije, jednu na kojoj je mršava tokom igračke karijere i danas kada je sa viškom kilograma, ali nasmejana i spremna da se bori.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by JELENA DOKIC 🇦🇺🇦🇺🇦🇺 (@dokic_jelena)

U nastavku pročitajte njenu surovu ispovest i brutalan odgovor hejterima.

- Koji je najčešći komentar koji vidim kada je u pitanju moje telo, veličina i težina? "Šta joj se desilo? Jedva je prepoznam."

- Stvarno? Šta se dogodilo? Ne možete da me prepoznate? Dozvolite mi da vam kažem šta se dogodilo. Preživela sam kao izbeglica dva puta, bila sam maltretirana, živela sam u porodičnom nasilju 15 godina i tučena sam do nesvesti, bila sam zlostavljana fizički i emotivno i prvi put sam dobila batine kada sam imala šest godina. Zvali su me kurva i krava od kad sam imala 11 godina. Morala sam da pobegnem od kuće, borila sam se sa anksioznošću, depresijom, Postraumatskim stresnim poremećajem i traumom i skoro da sam izvršila samoubistvo.

- I dalje sam uspeo da prođem prilično dobro, uspela sam da budem prvih pet na svetu kao teniserka i Grend slem finalista, autor sam bestselera, komentator i govornik, ali, što je najvažnije, preživela sam. Dakle, dok vidite promenu težine i veličine, reći ću vam razliku između ove dve slike.

- Ova levo je veličine 4, nasmrt uplašena, prebijena do nesvesti, a ta izbočina na mojim cevanicama je od udaranja nogama cele noći. Ova desno sam ja u veličini 16, sve sam to preživela i ovde se lečim od svoje traume i napredujem. Mislim da lice na dve slike govori sve. Uzeću veličinu 16 pre veličine 4 svakog dana, ako to znači da sam srećna. Ako to znači da sam se okrenula hrani da bih pokušala da preživim, neka bude tako.

- Ali ja sam ovde, srećna sam i što je najvažnije, uspela sam. Dakle, postoji odgovor, jednom i zauvek. Prošla sam pakao i nazad i preživeo sam i danas pokušavam da pomognem drugima. To se desilo. A za one koji još uvek ne razumeju poentu, to govori sve o vama. Lepota nije određena veličina, lepota je imati lepo srce i dušu. Završiću

(Telegraf.rs)

Video: Jedna od najlepših teniserki sveta častila picom svoje navijače, svi uživali u slasnim zalogajima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA