≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Međedović će pričekati za Top 150: Hamad ispao na startu Čelendžera, Amerikanac ga izbacio u dva seta

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0
Hamad Međedović, srpska teniska nada Foto: MN Press

Srpski teniser Hamad Međedović prošao je kvalifikacije na Čelendžeru u Ilkliju, ali nije uspeo da pređe prvu prepreku u glavnom žrebu pošto je od njega bio bolji Amerikanac Denis Kudla - 6:3, 7:6(5).

Meč je trajao nešto preko sat i po vremena, a prekidan je dva puta zbog kiše.

Hamad je odlično parirao u prvih šest gemova, imao jedini brejk loptu, ali je nije iskoristio na travnatoj podlozi gde se priprema za predstojeći Vimbldon.

Onda je izgubio svoj servis za 3:4, imao priliku da vrati ribrejkom, ali ni to nije uspeo da konvertuje, tako da je Kudla pružio korak ka prvom setu.

I u drugoj deonici je imao prvi šansu, borba je bila prilično ujednačenja do 10. gema kada je uspeo da spase tri meč lopte i da uvede priču u taj-brejk.

Držao se odlično, uspevao da se održi na površini, ali je odlučio samo jedan mini brejk da Hamad položi oružje.

Naredni protivnik Kudle je Zizu Bergs iz Belgije, a Međedović će imati možda još jednu šansu ukoliko bude želeo da se dodatno spremi za kvalifikacije za Vimbldon.

To je sada na njemu, ali se vidi da bi možda i mogao i tu da dogura do glavnog žreba kao što je to učinio na Rolan Garosu.

Nakon Ilklija neće biti u Top 150, čemu je jako blizu jer je trenutno na 154. poziciji svetske rang liste, ali već u ovom mesecu bi dobrim igrama mogao to sebi da omogući.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA