Vreme čitanja: oko 5 min.

Đokovićeva prva pobeda na travi još od prošlog Vimbldona: Srbin isprobao formu pred odbranu titule

Vreme čitanja: oko 5 min.

Susret u okviru "Đorđo Armani Klasika" koji je turnir egzibicionog karaktera, bez bodovnog značaja, služio je kako bi teniseri ušli malo u takmičarski ritam i osetili travnatu podlogu u samom meču

  • 1
Novak Đoković - Feliks Ože-Alijasim Foto: Tanjug - AP

Biće to sve kako treba na Vimbldonu! To su reči koje ostaju na usnama posle prvog meča Novaka Đokovića na travi nakon skoro godinu dana.

Na egzibiciji u Harlinghemu, srpski teniser je savladao Frensisa Tijafoa nakon što je bilo 1:1 u setovima 6:3, 3:6, da bi odluka pala u super taj-brejku koji je dobio Novak 10:7.

Ovo je bio prvi, a videćemo da li i poslednji pripremni meč za Đokovića pred Vimbldon, s obzirom da kao i ranijih godina nije učestvovao na zvaničnim turnirima na travi.

Susret u okviru "Đorđo Armani Klasika" koji je turnir egzibicionog karaktera, bez bodovnog značaja, služio je kako bi teniseri ušli malo u takmičarski ritam i osetili travnatu podlogu u samom meču.

Što se tiče meča, videli smo prilično dobru igru srpskog tenisera, posebno u prvom setu i "super taj-brejku" koja uliva nadu uoči početka Grend slema u Londonu.

Nije ni Novak igrao svojom punom snagom, iskoristio je ovu priliku da isproba neke udarce poput bekhend dijagonale kada protivnik izađe na mrežu koju je dosta puta pokušavao i isprobavao.

I servis bi trebalo da se doradi, nije mu išao baš onako kako ume, pogotovo u drugom setu.

S druge strane u pojedinim trenucima je delovalo kao da već mesec dana trenira i igra turnire na travi, videli smo da paralela forhendom i bekhendom funkcioniše maltene besprekorno.

Videćemo da li će Đoković odigrati možda još jedan meč na ovom egzibicionom turniru kao generalnu probu za Vimbldon ili će ipak sačuvati snagu i neće rizikovati eventualnu povredu.

Vimbldon počinje u ponedeljak, a očekuje se i da Novak već prvog dana bude na terenu, jer je tradicija da prošlogodišnji šampion otvori turnir na Centralnom terenu.

SUPER TAJ-BREJK

10:7 - KRAJ! Pobeda Novaka Đokovića.

Novak Đoković Printskrin: Youtube/TennisONE App

8:6 - I novi mini brejk za srpskog tenisera i to na kakav način. Odigrao je drop šot na mreži i pogodio samu liniju.

5:6 - Vratio je Novak mini brejk. Sada je njegov red da servira.

4;5 - Ponovo mini brejk za Tijafoa koji sada ima dva svoja servisa.

3:3 - Uzvratio je mini brejk Tijafo, mada je Novak promašio jednu čistu bekhend paralelu.

2:0 - Ima mini brejk Novak nakon što je imao sreće da lopta na riternu zakači mrežu i prevari Tijafoa.

II SET

3:6 - SET ZA TIJAFOA! Stiže do izjednačenja u setovima Amerikanac. Sada će odlučivati takozvani supertajbrejk. Igra se taj-brejk do 10 osvojenih poena.

Tokom pauze, Tijafo je poručio da je sad tek gotov i da će izgubiti 10:1, jer je poznato koliko je Novak neverovatan u taj-brejkovima.

3:5 - BREJK! Pomalo neočekivano, ali Tijafo stiže do prednosti i serviraće za izjednačenje u setovima. Ali nema šta, fenomenalno je uzvraćao na svaki udarac Srbina i zasluženo stiže do prednosti.

3:4 - Počele su da prolaze one bekhend dijagonale koje nisu prolazile u prethodnim gemovima. Neverovatno je kako Novak oseća udarce i posle par pokušaja tačno zna da ih dozira. Ali zato je i najbolji svih vremena. Nažalost, brejk lopta nije iskorišćena, a Tijafo sa dva servis-vinera je osvojio gem.

U pauzi između gemova, njih dvojica su se ispričali o svojim udarcima, a Tijafo se našalio na račun Novakovih godina da se njegove noge osećaju kao da ima 35 godina.

3:3 - Sada Novak uzvraća asovima i osvaja gem bez izgubljenog poena uz malu šalu sa svojim timom u loži.

2:3 - "Ne radi to, starcu", našalio se Novak posle jednog udarca kojim mu je Tijafo "slomio kičmu". Inače sjajan tenis smo gledali u ovom gemu od obojice igrača. Neke odlične udarce, pogođene same linije...

Novak Đoković Printskrin: Youtube/TennisONE App

2:2 - Ovog puta mnogo bolje odigran gem na svoj servis.

1:2 - Bez izgubljenog poena osvaja poen američki teniser. Pogodio je i Novaka u leđa nenamerno, pa se izvinio, a Novak je napravio šalu koja je nasmejala publiku.

1:1 - Prvi gem u kome se Novak suočio sa malo većim problemima. Pre svega servis nije slušao uopšte, pa je Tijafo imao 2 uzastopne brejk lopte, ali upravo tada je srpski teniser pogodio oba prva servisa i ostvario vinere, a potom lako preokrenuo situaciju u svoju korist.

0:1 - Ovog puta sigurno započinje set na svoj servi Tijafo.

I SET

6:3 - SET ZA ĐOKOVIĆA! Uz malo šale za smeh na tribinama, ali i muke sa prvim servisom, branilac titule na Vimbldonu stiže do vođstva u setovima sjajnom igrom na mreži.

5:3 - Vidi se da Novak isprobava neke udarce na travi, imao je sada pokušaj i bekhend dijagonalom da zaobiđe protivnika na mreži, pa je potom sa mreže lobovao protivnika. Došao je bio i do set lopte, ali sa odličnim prvim servisima, ipak Amerikanac je osvojio ovaj gem.

Novak Đoković Printskrin: Youtube/TennisONE App

5:2 - Srpski teniser se nalazi na gem od osvajanja prvog seta. Neverovatno brzo osvojen gem, teško da je trajao i ceo minut.

4:2 - Najduži gem u dosadašnjem toku meča. Imao je Novak čak i priliku za novi brejk, ali je se Tijafo odličnim servisom izvukao na čemu mu je čak i Srbin čestitao.

4:1 - Dominantno Đoković deluje na terenu, iako mu je protivnik 10. teniser na ATP listi. Kao da nije prošlo skoro godinu dana od poslednjeg meča koji je odigrao na travnatoj podlozi.

3:1 - Evo prvog gema konačno za američkog tenisera.

3:0 - Crta srpski teniser po terenu, prvo forhend paralela, pa bekhend paralela, pa volej na mreži i smeč na kraju... Za sada deluje da je forma tu.

Novak Đoković Printskrin: Youtube/TennisONE App

2:0 - BREJK! To što godinu dana nije igrao na travi ne utiče na srpskog tenisera. Odmah oduzima Amerikancu gem na njegov servis.

1:0 - Srpski teniser osvojio je prvi gem uprkos tome što je protivnik imao brejk loptu.

18.35 - Novak i Tijafo su pre meča imali neobično zagrevanje u parku ispred teniskog kompleksa. Kako je to izgledalo pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković nastavio sa tajanstvenim porukama i uz cvrkut ptica najavio Vimbldon

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nosmoking

    29. jun 2023 | 20:18

    Ajmo Novace, ajmo lagano to resavati, idemooooo🫵🏻🫵🏻👊🏻👊🏻👊🏻🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA