≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vimbldon ozvučio Đokovića na treningu: Pogledajte kako razmišlja i o čemu priča šampion dok udara loptice

Vreme čitanja: oko 2 min.

Organizatori Vimbldona želeli su da pruže navijačima posebno iskustvo

  • 0
Novak Đoković, Vimbldon Printskrin: Youtube/Wimbledon

Novak Đoković je dobio čast da prvi zgazi na travu na Vimbldonu i da odradi trening sa Janikom Sinerom, čak i pre nego što je turnir počeo. Ovo je novina koju su organizatori uveli od prošle godine, a i sam Đoković se iznenadio što je dobio priliku da trenira na Centralnom terenu pre početka turnira.

Novak će kao šampion tradicionalno otvoriti Centralni teren, a ko će mu biti rival saznaćemo u petak od 13 časova.

Vimbldon je Novaku učinio veliku čast dozvolivši mu da oproba Centralni teren prvi uz Sinera, a upravo su njih dvojica odigrali prošle godine i najbolji meč turnira, kada je Novak preokrenuo posle 2:0 za Italijana u setovima, a tada je odigrao i poen turnira uz karakterističnu proslavu poput aviona.

Sada je na treningu Novak imao i jedno novo iskustvo, jer je dobio slušalice i bio je ozvučen, pa je tokom sparinga sa Sinerom uporedo i davao odgovore i delio iskustva tokom samog treninga.

Vimbldon je na svom Jutjub kanalu objavio i snimak Novakovog treninga sa Sinerom, uz Novakovo konstantno komentarisanje.

- Ovo je ubedljivo najbolja trava na svetu, očigledno. Savršeno odskače lopta. Dobro je za igranje, dobro za gledanje, dobro je da stojite na njoj. Uživanje je. Nisam navikao da treniram i pričam istovremeno, izvinite, ali još nisam promašio, što je dobro.

- Trenutno sam na 23, ali uvek je želja za 24. titulom, to je nešto što imam trenutno, videćemo šta će se desiti narednih nedelja. Ne postoji ovakav osećaj, kao kada dođete na netaknutu travu, ovo možete samo na Vimbldonu da osetite. Veoma je posebno. 

- Privilegovan sam što mogu da igram na ovom nivou, da igram na Centralnom terenu, ponovo sam branilac trofeja. Uvek mi je bio san kada sam bio dete da igram na Centralnom terenu, gde je toliko velikih šampiona igralo, na najpoznatijem teniskom terenu na svetu. Možete da osetite tradiciju i istoriju. Ovo je najposebniji osećaj koji jedan teniser može da oseti, da izađete kao branilac titule na Vimbldonu na novu, svežu travu. Znate da kao šampion uvek igrate u ponedeljak u 14 časova, to je divno, to je nešto čemu se posebno radujem - bili su komentari Đokovića.

(Telegraf.rs)

Video: Novak probao ukus trave: Pravi uvertiru za Vimbldon

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA