≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Alkaraz povećao prednost nad Novakom: Evo šta je Đokoviću potrebno da ponovo bude prvi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obojica će ove nedelje igrati na Mastersu u Sinsinatiju

  • 0
Karlos Alkaraz Foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Karlos Alkaraz je uvećao prednost na prvom mestu ATP liste u odnosu na drugoplasiranog Novaka Đokovića na 600 bodova.

Španac na najnovijoj rang listi najboljih tenisera sveta, koja je objavljena danas, ima 9.395 bodova, dok je Srbin i dalje drugi sa 8.795 poena.

S obzirom na to da španski teniser brani 180 bodova u Ohaju, a Đoković prošle godine uopšte nije igrao, to znači da bi Srbin mogao do prvog mesta već sledećeg ponedeljka. Za to je potrebno da osvoji titulu, a da Alkaraz ne uđe u finale.

Danil Medvedev je treći sa 6.530 bodova. Stefanos Cicipas je zadržao četvrtu poziciju na ATP listi, dok je Holger Rune napredovao za jedno mesto i sada je peti teniser sveta.

Janik Siner je posle osvajanja Mastersa u Torontu napredovao za dve pozicije na ATP listi. On je šesti teniser sveta, dok je Kasper Rud pao na sedmo mesto. U TOP 10 najboljih tenisera sveta nalaze se još Andrej Rubljov i Amerikanci Tejlor Fric i Frensis Tijafo.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Laslo Đere je napredovao za jedno mesto i trenutno je 34. igrač na ATP listi sa 1.215 bodova, dok je Miomir Kecmanović napravio skok za tri pozicije. On je sada 41. teniser sveta sa 1.055 bodova. Dušan Lajović je takođe napredovao, ali za jedno mesto i trenutno je 66. igrač na ATP listi sa 839 bodova. Hamad Međedović je 144. teniser sveta sa 436 bodova.

Najbolji teniseri sveta igraće ove nedelje na mastersu u Sinsinatiju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Novak Đoković odradio poslednji trening u Crnoj Gori pred put u Sinsinati

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA