≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žulja ih Đoković, jako ih žulja: Legende priznale da je Novak najbolji, ali na silu opet guraju Federera

Vreme čitanja: oko 2 min.

Henman, Vilander i Brajan smatraju da je Švajcarac ipak najveći

  • 13
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Iako brojke jasno kažu da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena, odnosno GOAT, mnogi sadašnji i bivši teniserki pokušavaju da mu to ospore!

Pa čak i kroz izjave da Novak jeste najbolji, ali ne i najveći - što su jasno rekli Tim Henman, Mats Vilander i Majk Brajan.

Henman, nekadašnji prvi britanski reket sveta i sada analitičar, je rekao:

Tim Henman Foto: Profimedia

- Postoje dva različita razgovora o najvećem igraču, najboljem igraču, koji se svodi na igru brojeva i Đoković će tu pobediti. Ako pričate o uticaju i popularnosti, to je trka jednog GOAT-a i nema sumnje da je Federer najpopularniji igrač koji je ikada igrao naš sport. Sveukupno gledano, Đoković je najbolji svih vremena po broju, ali mnogi će ipak izabrati Federera zbog onoga što je on doprineo tenisu na toliko nivoa.

S druge strane, Vilander, inače nekadašnji prvi reket sveta, dodaje:

- Znate da ne volim izreku ko je GOAT, jer „najveći svih vremena“ je jedno, ali „najbolji svih vremena“ ćemo ovih dana dati Novaku Đokoviću. „Najveći svih vremena“, volim da dam Rodžeru Federeru jer mislim da je stavio tenis na svačije TV prijemnike. Biće zanimljivo videti šta će Federer raditi do kraja života, da li će biti deo tenisa na način na koji smo mi u medijima? Hoće li biti trener?

Novak Đoković, Mats Vilander, Barbara šet, Australijan open 2020 Printskrin: Youtube/Djoker Nole

- On ima svoju menadžersku kompaniju i uključen je u liniju odeće, ali voleo bih da ga čujem kako komentariše samo da čujem šta ima da kaže, bilo bi sjajno. Bilo je tako tužno kada je odlučio da se povuče, to je najtužniji trenutak koji sam video u profesionalnom tenisu. On je sjajan momak, tako ljubazan prema svima.

Dubl legendi Majku Brajanu verovatno je najteže, računajući pomenutu trojicu, palo što je morao da stavi Novaka na prvo mesto.

- Sva tri ova velika šampiona su neverovatna, ali za mene na vrhu mora da bude Rodžer Federer. Tih nekoliko godina dok je dominirao, jedva da je izgubio meč. Način na koji to radi je uvek tako glatko. On se ne znoji, on je kao zen majstor. On je i najopušteniji u svlačionici. Pre finala Vimbldona, on se smeje u svlačionici kao da je nedeljno popodne u parku. Kada se sve kaže i uradi, ko zna ko će imati sve rekorde? Verovatno će to biti Đoković, ali uvek ću imati posebno mesto u svom srcu za Rodžera.

(Telegraf.rs)

Video: Novak demonstrirao umeće u golfu, potezom oduševio navijače: Još jednom je pokazao zašto je najveći

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucifer

    29. septembar 2023 | 11:46

    Svako ima svoj ukus, ali Novak je Novak. Nema tu dileme više ko je najbolji...

  • Nemke

    29. septembar 2023 | 11:49

    Federer je sad najbolji u klikerima.

  • Grof

    29. septembar 2023 | 13:09

    Ova diskusija je gotova. Kakvu konkurenciju je imao Novak, a kakvu Federer i opet se vodi ta diskusija. Svako igra na svoj način ali Nole je prešao igricu, posle njega jedini koji može da napravi nešto je Alcaraz nema konkurenciju i može da osvoji sve..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA