Vreme čitanja: oko 1 min.

Čuveni teniser dao novi nadimak Novaku Đokoviću

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koreča je Noleta nazvao gospodar kalendara

  • 0
Barbara Šet, Novak Đoković, Mats Vilander, Aleks Koreča Printskrin: Eurosport

Čuveni španski teniser Aleks Koreča, koji trenutno radi kao stručni konsultant, pohvalio je planove Novaka Đokovića kada je u pitanju planiranje mečeva!

Đoković je poslednji put igrao na Dejvis kupu u Valensiji, odlučivši da preskoči azijski turneju. Počeo je prilično rano u karijeri da brine o kalendaru i da se fokusira na prioritetne događaje.

Zato mu je Koreča i dao novi nadimak, tokom razgovora za "Eurosport".

- Mislim da je Đoković gospodar kalendara jer tačno zna šta treba da uradi u svakom trenutku. Ali da biste to uradili, morate poznavati svoje telo, morate znati svoju igru. Morate tačno da znate gde je vaš izbor, u kojim trenucima - rekao je Koreča i dodao:

- Tako da mislim da Novak to radi veoma dobro, ali u isto vreme je veoma teško jer nije lako ne takmičiti se mesec i po dana, a onda se pojaviti i biti spreman za to. Morate da prihvatite situaciju prvih nekoliko dana, da se možda ne osećate tako dobro, jer su drugi igrači dosta igrali, a vi kod kuće. Čak i ako vežbate, drugačije je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA