Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta poraz Alkaraza znači za Đokovića? Zverev učinio Novaku ogromnu uslugu na duže staze

Vreme čitanja: oko 1 min.

Razlika na ATP listi se uvećava, što je značajno za start nove sezone, gde će Novak biti ozbiljno ugrožen

  • 12
Novak Đoković, Karlos Alkaraz Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković je ostvario glavni cilj na završnom Mastersu u Torinu, pošto je osigurao prvo mesto na kraju godine pobedom nad Holgerom Runeom u grupnoj fazi.

Već ranije se znalo da je Novaku dovoljna jedna pobeda u grupnoj fazi, i to je ostvario već u prvom meču i kako kaže, sada je sve samo dodatni bonus.

A dodatni bonus može da dođe i ne samo od njegovih mečeva, već i od mečeva glavnih konkurenata, pa je tako poraz Karlosa Alkaraza od Aleksandera Zvereva od 2:1 u prvom kolu B grupe, na duže staze pogodovao Novaku.

Naime, svaki meč u grupnoj fazi boduje se sa dodatnih 200 bodova na završnom Mastersu, pa je tako Novak sada uvećao prednost u odnosu na glavnog konkurenta, jer je prednost pre starta turnira iznosila 1.500 bodova.

Posle prvih mečeva u grupnoj fazi, ona sada iznosi 1.700.

Ovo može da bude značajno već za start naredne godine na Australijan openu, jer Đoković brani titulu, a Alkaraz ne brani ništa, pošto prošle godine nije igrao u Melburnu zbog povrede.

Zbog toga Novaku znači svaki bod koji osvoji na završnom Mastersu, a dodatni bonus je ukoliko ih Alkaraz ne osvoji, jer razlika može da se uveća i preko 2.000 bodova, čime bi onda Novak bio siguran i sačuvao bi prvo mesto bez obzira na učinak na Australijan openu.

Novak novu šansu za bodove ima već u utorak od 21.00 protiv Janika Sinera, dok će Alkaraz u sredu igrati sa poraženim iz duela Medvedev - Rubljov.

(Telegraf.rs)

Video: Đokoviću ukazana čast u Italiji: Zanjihao kukovima, pa dobio priznanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • x

    13. novembar 2023 | 18:18

    Rekoše mali bolji od Noleta. Gdje sad 🤷‍♀️

  • Nik

    13. novembar 2023 | 18:33

    Jedan je Nole..!

  • Lucifer

    13. novembar 2023 | 18:55

    Njemu mali ne može ništa, pogotovo na AO nema šta da traži. Mali puca ko balon, tako da na AO nema ko da papira Đokoviću...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA