≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Novak je uplašen, u dublu je bio kao riba na suvom, Janik je u prednosti": Legenda Italije nahvalila Sinera

Vreme čitanja: oko 2 min.

Siner je heroj Italije posle osvajanja Dejvis Kupa

  • 20
Novak Đoković i Janik Siner Foto: Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Teniska reprezentacija Italije osvojila jee Dejvis kup po drugi put, pošto su u Malagi u finalu bili bolji od Australije sa 2:0.

Junak ove pobede svakako je Janik Siner koji je uspeo da spasi tri meč lopte protiv Novaka Đokovića u polufinalnom duelu, i onda pomogne svom timu da posle skoro 50 godina dođe do titule.

Shodno tome, uprvo je titula Italijana i glavna tema sportskih medija u Italiji. Tako, Corriere donosi intervju sa legendarnim teniserom Adrianom Panatom koji je bio jedan od aktera osvajanja Dejvis Kupa pre skoro 50 godina, 1976. godine.

On je osvajač Grand Slam turnira, Rolan Garosa 1976. godine, i jedini je Italijan u Open eri koji je osvojio singl titulu na Grand Slam turniru. Panata je takođe jedini igrač koji je ikada pobedio Bjorna Borga na Rolan Garosu, i to čak dva puta.

Tako, Panata je izneo svoje utiske.

- Janik je sada došao na milimetar od Đokovića, danas igraju na ravnoj nozi. Spašavanje tri meč lopte je podvig unutar podviga. Sledeći put će Janik biti u prednosti: Srbin je uplašen. Propustio je prvu meč loptu u polufinalu zbog nedostatka hrabrosti: tamo morate ući na Jannikovu drugu, a ti si Đoković! Umesto toga, ostao je da čeka grešku. I to mu nije škodilo. Ovaj detalj je vrlo značajan.

Panata je potom upitan i za italijanski dubl. On je ponovo uporedio Italijane sa srpskim timom.

- Dubl je čudna igra, možete je igrati kao singl igrač, s obzirom da je Kecmanović dobar. Ali čak i Đoković u dublu u subotu bio je kao riba na suvom. Od Holandije do Srbije, Janik je pokazao da uči dinamiku dubla: izlazi pravovremeno, dobar je na mreži

On je istakao da je upravo SIner bio "tajno oružje".

- On je inteligentan. Koristio je svoje oružje, servis i forhend, udarajući zastrašujuće udarce, ali eksperimentisao je i sa novim stvarima na mreži, specijalitetu kojem retko pridaje pažnju.

Da li siner predstavlja revoludiju tenisa u Italiji.

- Da, naravno, to je prekretnica. S Janikom smo "mirni" narednih deset godina. Sreo sam ga na ATP finalu i delovao je tako smireno, ozbiljno, zrelo. Odmah mi se obratio neformalno i to me je obradovalo: možda to znači da me ne doživljava kao toliko starog... - zaključio je Panata.

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković posle poraza od Italijana: "Tragičar sam"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlado

    27. novembar 2023 | 09:39

    Tv Rai 2,sportska emisija "Domenica sportiva"(sportska nedelja) analiza fudbalskog kola,sinoc.Paneta:"Mislim da je posle dva poraza u nekoliko dana,Djokovica od Sinera,dosao kraj Djokovicu.Uvijek je tako bilo.Da bi neki igrac koji traje godinama,otisao,mora se naci neko ko ce natjerati da ode.To je nas Siner".Voditeljka:"Mislite da ce Djokovic prestati da igra jer ga je pobijedio Siner u dva meca?"Paneta(vrlo optimisticki):"Da,bice tako"...Paneta jeste bio legendarni italijanski teniser,ali je jedan od onih koji je uvijek vise cijenio Federera od Djokovica.I to je uvijek javno govorio.Jedan od onih sa zapada koji nikako da se pomire sa cinjenicom da neko iz Srbije moze biti zivi teniski mit kao sto je Djokovic.

  • Kretino italiano

    27. novembar 2023 | 09:39

    Na ravnoj nozi ce biti kad ga predje u svemu a do tada se tesite.

  • NekoKo

    27. novembar 2023 | 09:39

    Novak će i iduće godine igrati ponovo isto ovoliko kvalitetan tenis a da li će i Siner.? Ako se nadaju da će Novaka poljujati ovaj poraz posle 3 propuštene meč lopte oni prosto nisu normalni. Posle svakog poraza ga decenijama otpisuju i veličaju te koji su ga pobedili, te mlađi, jači, brži... a Novak je taj koji ruši sve rekorde dok se ovi lagano precrtavaju iz priče o velikim šampionima. Ovo je samo jedan poraz u Dejvis kupu. Poraz od Zvereva na OI je bio daleko bolniji iz mnogo razloga, pa šta je od tada poatigao Zverev a šta Novak.? Nole je u tenisu ono što je Real Madrid u fudbalu ili košarci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA