Vreme čitanja: oko 1 min.

Pojavio se snimak drame sa drugom najotrovnijom zmijom sveta, koja je prekinula teniski meč u Australiji

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hvatač zmija je morao da dođe na teren i ukloni otrovnicu

  • 2
Istočna smeđa zmija Printskrin: Twitter.com/@gasparlanca

Prava drama odvijala se na ATP turniru u Brizbejnu, tokom meča bivšeg trećeg tenisera sveta Dominka Tima i mladog Australijanca Džejmsa Mekkejleba, kada je meč prekinula zmija otrovnica.

Istočna smeđa zmija (Pseudonaja textilis) je vrsta izuzetno otrovne zmije iz porodice Elapidae, a važi za drugu najotrovniju zmiju na svetu posle "kopnenog tajpana" koji je na prvom.

Njena pojava izazvala je malu paniku na terenu, igrači su se odmah sklonili i meč je prekinut dok zmija nije uklonjena.

Specijalista za zmije došao je na teren, ne bi li je uhvatio i sklonio sa terena i tek nakon što je u tome uspeo, meč je mogao da se nastavi.

Zanimljivo je da je ova situacija pomogla Timu, jer je glatko izgubio prvi set, a potom je u drugom spasavao meč lopte i uspeo je da spasi tri, posle čega je napravio i veliki preokret.

Pogledajte i snimak koji se pojavio na Tviteru gde je hvatač zmija vodio "borbu" sa ovom otrovnicom od 50 centimetara, koja izaziva najviše smrti u Australiji od ujeda zmija.

- Ja zaista volim životinje, posebno egzotične. Ali, rekli su da je ovo zaista otrovna zmija i da je bila blizu skupljača loptica, tako da je ovo bila veoma opasna situacija. To je nešto što mi se nikada nije dogodilo i definitivno je nešto što nikad neću zaboraviti - rekao je Dominik Tim posle pobede.

(Telegraf.rs)

Video: Nole trenira kao Roki za Australijan open

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA