≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

I pored svega što je uspeo Novak neće doživeti ovu čast na Australijan openu

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najbolji teniser sveta verovatno neće dobiti

  • 3
Novak Đoković, sat Hublot, Australijan open 2023 Foto: AP/Tanjug

Australija je mesto gde Novak Đoković ima veliki broj lepih uspomena, ali u poslednje vreme nimalo nije omiljena osoba pojedincima tamo.

Sada stižu vesti iz Australije kako "Rod Lejver" arena u kojoj se igra Australijan Open neće biti nazvana prema Novaku Đokoviću.

Objašnjenje je krajnje čudno, a o njemu je pričao Kreg Tili, izvršni direktor Australijan opena.

- Za razliku od preostala tri gren slema mi nismo vlasnici objekta. Rolan Garos, Vimbldon i Ju-Es open, odnosno federacije ovih zemalja, poseduju stadione, a mi ga iznajmljujemo. Zato mi i nemamo pravo promene imena. Vlasnik je država Viktorija u kojoj je Melburn. Mi ceo objekat iznajmljujemo od njih i veoma smo zadovoljni što ulažu novac u renoviranje i unapređenje. Sigurno je da bih ja bio pristalica takvog priznanja Novaku za sve što je ovde uradio, za zaista neverovatne uspehe u Australiji. Ali da bi se to dogodilo, moralo bi da se poklopi mnogo toga - rekao je Tili.

Potom je dodao kako bi svakako Novakova veličina trebala da bude prepoznata na neki način.

- Nije do mene, niti do tenisa Australije, ali bih svakako bio pristalica da se na neki način prepozna Novak i njegova neverovatna dostignuća ovde u Australiji - izjavio je Tili.

(Telegraf.rs)

Video: Darijo Srna uživa u hitovima Željka Joksimovića u Budvi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    5. januar 2024 | 21:14

    Ma nema veze,bitno je da zna da ga vecina ljudi ovde i u svetu vole i da ga cene!I jedan savet Nole,pomogao si mnogima i njima izmedju ostalih,eto kako su ti uzvratili,tako je i u Italiji.Neka si nam ti ziv i zdrav nasNole!!!

  • Stvarno

    6. januar 2024 | 10:08

    Jer ima neki stadion u Srbiji koji nosi Novakovo ime? Mislim da bi trebalo odavno da ima. Ali nema. A sad nam smeta što nema u Australiji?! Ajde prvo mi da podignemo spomenik Noletu i damo njegovo ime nekom našem sportskom kompleksu pa onda da se bavimo tudjim problemima.

  • Tmujo teniser

    6. januar 2024 | 00:05

    Neka nazovi teren po čiča Draženku koui prodaje kokice ispred stadiona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA