≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova revolucija u svetu tenisa, evo kako bi novo pravilo moglo da utiče na Novaka Đokovića

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Test period do kraja godine

  • 1
Holger Rune, Novak Đoković Foto: Insidefoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Posle promene načina bodovanja na turnirima do Masters kategorije u muškoj kategoriji, ATP i WTA su udruženo dogovorili promenu još jednog pravila. Naime, mečevi se više neće igrati posle 23 časa, ali prostora za izuzetke svakako ima.

U saopštenju se navodi da je postignut dogovor o satnici na turnirima, kako mečevi u večernjem delu programa ne bi trajali do ranih jutarnjih sati. Ističe se činjenica da se povećao broj mečeva koji se završavaju u "sitnim" satima i dodaje sa da se tokom takmičarskog dana na svakom terenu neće igrati više od pet mečeva, kako bi se izbeglo da igrači do kasno ostaju na terenu, što je negativno uticalo na igrače i navijače.

Izuzeci su mogući uz odobrenje supervizora i pojedini dueli će ipak moći da se igraju u "zabranjeno doba", a kao potencijalni razlozi navode se vremenski uslovi i lokalna kulturna tradicija u određenim okolnostima.

Noćni program koji bi sadržao dva meča prema preporuci bi trebalo da počinje najkasnije do 19.30 uz preporuku da to bude 18.30.

Šta to u prevodu znači za najbolje tenisere, poput Novaka Đokovića. Situacija je komplikovana jer oni najatraktivniji dueli obično jesu ostavljeni za večernje doba i oni nekada mogu da potraju i duže nego što se očekuje. To bi značilo da će usled određenih okolnosti u situacijama kada izuzeće nije moguće baš ti dueli bili premeštani za novi dan programa, što bi opet moglo da dovede do kraćih pauza između dva okršaja u kojim učestvuje isti teniser.

Bilo kako bilo, pravila će biti testirana tokom godine, pa su nove revizije moguće 2025.

(Telegraf.rs)

Video: "Kralj se vratio", potvrdio je i Australijan Open: Zavirite na trening Novaka Đokovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Hm

    10. januar 2024 | 18:38

    A onda sutradan treba da zavrsi mec i posle par sati da igra sledeci. Bice nazalost loseg tenisa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA