≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko je Novakov prvi rival na AO: Hrvati veruju da će biti novi Đoković, Džumhur mu rekao da je ološ i odvratan

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prižmiću se ispunila želja da igra protiv najboljih

  • 8
Dino Prižmić Foto: Tom Dubravec / Cropix / Profimedia

Zahvaljujući odličnim partijama u kvalifikacijama, hrvatski teniser Dino Prižmić po prvi put u karijeri domogao se učešća na Grend slemu i u 1. kolu Australijan opena igraće protiv Novaka Đokovića!

Trenutno 178. igrač sveta, Prižmić je aktuelni juniorski osvajač Rolan Garosa i već tada je poručio da mu je cilj najpre da uđe u TOP 200 na ATP listi, zatim i da igra protiv najboljih.

Eto, želja mu se ispunila i svoj debi na GS će zauvek pamtiti po tome što je igrao protiv najboljeg ikada.

Primžić imao 18 i po godina, rođen je u Splitu, ali je zbog karijere otišao u Zagreb. Prošle godine je dao i jedan intervju za Telegraf, gde je rekao da mu je Đoković jedan od najdražih igrača, kao i da mu je Goran Ivanišević davao određene savete kada je u pitanju igra.

U martu prošle godine proglašen je za najboljeg tenisera do 18 godina, u avgustu je osvojio čelendžer u Banjaluci, dok je prethodno uzeo pet titula na ITF turnirima.

Dino Prizmić Foto: JB Autissier / imago sportfotodienst / Profimedia

Najveća pobeda karijere svakako mu je ona u Stokholmu, u oktobru prošle godine, kada je u dva seta savladao Jiržija Lehečku. Podsetimo, upravo je Lehečka nedavno namučio Đokovića tokom meča na Junajted kupu.

Ono zbog čega je Prižmić takođe bio u centru pažnje jeste ona svađa sa Damirom Džumhurom. Podsetimo, tokom duela ove dvojice u Banjaluci, Džumhur je izvređao Hrvata.

- Koliko si odvratan, ovo je sramotno - rekao je Džumhur Prižmiću, ali mu je ovaj odgovorio:

- Ja?! Ja sam odvratan?!

Sudija u stolici je pokušao da smiri tenisera iz BiH, koji jeste u jednom trenutku zaćutao, ali ne zadugo, jer je posle nekoliko sekundi poručio ponovo Prižmiću.

- Pljuješ po terenu tamo kad protivnici padaju u nesvest, ološu mali. Ja ću ga prvi prijaviti ATP-u šta radi - rekao je Džumhur pre nego što je meč nastavljen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevan

    12. januar 2024 | 09:39

    Spusti Prižmića sa oblaka.

  • Vitez Koja

    12. januar 2024 | 11:53

    Novi Đoković?Teško da će iko ikada uraditi ono što je postigao Nole.Možda i neko uzme više titula, GS, ali u kojoj konkurenciji.Nole je to uradio u konkurenciji drugog i trećeg najboljeg svih vremena.Ima taj dečko još kačamaka da jede da uđe u prvih 100, pa onda ako dođe do prvih 30 da se šutira, jer treba da pobeđuje sve one kojima su isto prognozirali da su novi Nole isto kao i njemu, a na kraju da pobeđuje i samog Noleta, koji i sa duplo više godina ih sve dere i uzima 3 od 4 GS u godini.Ako čak i to sve i uradi i postane 1. igrač, to opet neće biti to, osim ako u konkurenciji recimo Alkatraza koji u tom trenutku ima recimo 23GS i recimo Medvedeva koji u tom trenutku ima 22GS on provede 400 nedelja na prvom mestu, uzme 27GS i u kontinuitetu igra na najvišem mogućem nivou 20 godina, e tek onda bi mogli da ga uporede sa Noletom, a do tada je samo talentovani mladi igrač.

  • Mlada

    12. januar 2024 | 11:39

    BURANIJA za NOLETA ❗️😉😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA