≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đoković zbog ovog poteza gubi bodove i potencijalno prvo mesto na ATP listi!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za to je ipak potrebno da se poklope rezultati, ali situacija je sasvim dobra

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Nakon poraza u polufinalu Australijan opena Novak Đoković se zaputio na dobro poznatu lokaciju, a na terenu ga neće biti do početka marta i turnira u Indijan Velsu. Sada je ozvaničeno da će propustiti turnir u Dubaiju na kom se okitio peharom pred godinu dana.

To znači da će Nole ispustiti iz ruku bodove (150) osvojene u polufinalu, što uz određeni uspeh na turnirima koji slede od strane Karlosa Alkaraza ili čak Danila Medvedeva znači da bi mogao da padne sa prvog mesta na listi.

Naravno, to neće biti toliko lako jer Đoković ne brani ništa u međuvremenu, za razliku od pomenutih konkurenata, o čemu smo već detaljno pisali. Alkaraz do Indijan Velsa brani 550 bodova od mogućih 750 koliko je osvojio u Riju i Buenos Ajresu, pa bi samo u slučaju dve titule mogao da dodatno ugrozi Noleta, pošto razlika sa poenima iz Dubaija trenutno iznosi 600 u korist srpskog asa.

Rus u Emiratima brani titulu, uz još neke bodove sa ostalih turnira, pa je i u odnosu na njega Srbin bezbedan.

Učešće u Dubaiju inače uzeli su između ostalih Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Hubert Hurkač. Srpskih igrača nema u glavnom žrebu.

(Telegraf.rs)

Video: Novak poludeo na navijača: "Siđi i reci mi to u lice!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA