Vreme čitanja: oko 2 min.

Sprema se "bomba": Boris Beker se vraća i preuzima jednog od najboljih tenisera sveta

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nedavno je ostao bez posla, ali očigledno neće mnogo da čeka

  • 0
Boris Beker Foto: Tanjug/AP

Boris Beker je nedavno dobio otkaz kao trener Holgera Runea i ta saradnja se brzo završila, ali legendarni Nemac očigledno neće mnogo čekati na novi angažman.

Kako prenose nemački mediji, nakon intervjua koji je Aleksander Zverev dao nemačkoj novinarskoj agenciji, postoje ozbiljni izgledi da Beker počne da sarađuje sa trenutno šestim igračem sveta.

Zverev je nedavno igrao polufinale Australijan opena, eliminisao je Alkaraza u četvrtfinalu, bio je na pragu pobede i plasmana u finale protiv Danila Medvedeva, ali je poklekao iako je imao veliku prednost od 2:0 u setovima.

Sada očigledno razmišlja da angažuje bivšeg trenera Novaka Đokovića i šestostrukog osvajača Grend slema.

Ipak, postoji jedna velika prepreka, jer Beker trenutno zbog zatvora i bankrota zbog kojeg je i bio iza rešetaka, ima zabranu ulaska u Englesku, SAD i Australiju.

Zbog toga je i kao stručni konsultant Eurosporta radio iz Nemačke uz uključenja uživo, a ne sa lica mesta.

Zverev bi ipak mogao da ima Bekera u svom timu na Rolan Garosu, koji je i naredni Grend slem.

Aleksander Zverev, Kameron Nori, Australijan open 2024 Foto: AP/Tanjug

- Šansa je uvek tu, uvek je postojala. Ali ako razmišljate o dovođenju nekoga kao što je Boris, to je da osvojite velike turnire. I naravno da trener mora biti tamo na velikim turnirima - rekao je Zverev nakon pitanja o mogućnosti saradnje sa Borisom Bekerom.

Kada je upitan o bivšim teniskim zvezdama i velikim šampionima, Zverev je odgovorio da od njih uvek možete da naučite kada vidite kako su se ponašali u teškim situacijama.

- Samo da pogledate u njihov mozak i vidite šta misle i kako su se ponašali u takvim situacijama, uvek vam može pomoći. Uvek možete da naučite nešto novo, pa neću biti tvrdoglav i reći "sve znam" - odgovorio je Zverev i nagovestio da bi mogao da angažuje nekog takvog, jer mu upravo to možda i nedostaje, jer je često dolazio do samih završnica na Grend slemovima, ali je uvek nedostajao taj završni korak.

(Telegraf.rs)

Video: Novak "glumio" Bekera i tražio aplauz za Nemca: Stao na servis liniju i oponašao njegove poteze

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA