≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Alkaraz: "Plakao sam zbog Đokovića, on je po brojkama najbolji svih vremena, ali..."

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Španac ističe da su za njega svi članovi velike trojke najveći

  • 16
Karlos Alkaraz Foto: Pablo PORCIUNCULA / AFP / Profimedia

Karlos Alkaraz je završio učešće na ATP turniru u Riju, gde je bio primoran da preda meč Tijagu Monteiru posle samo dva gema, nakon što se povredio u drugom poenu meča.

Pre meča Alkaraz je dao intervju za Marku, gde se dotakao sezone, ali se dotakao i najvećih konkurenata, Novaka Đokovića i Janika Sinera.

Alkaraz ističe da je Đoković najbolji svih vremena po brojkama i saglasan je sa Rafaelom Nadalom, koji je nedavno dao takvu izjavu u jednom intervjuu.

- Svako ima svoje viđenje stvari. Za neke je Đoković najbolji, za druge Rafa, za treće Federer. Rafa je rekao da je Đoković najbolji po brojkama, tako i ja mislim. Po brojkama, Đoković je najbolji u istoriji, u to nema sumnje. Verujem da je priča o tome ko je najbolji nešto što prevazilazi brojke. Sva trojica su tu i za mene su sva trojica velikani - rekao je Alkaraz, koji je istakao i da se nada da će dostići i on brojku od 24 Grend slem titule.

- Imati 24 Grend slem titule je preveliko očekivanje. To je nešto što tražim, ko ne bi želeo to, čak i više, ali to je preveliko razmišljanje - istakao je Alkaraz, koji je otkrio i da je plakao posle meča sa Đokovićem.

"Bilo je mečeva i poraza koji su me pogodili, poput onih od Zvereva i Đokovića na ATP finalu, od Đarija u Buenos Ajresu", kazao je Alkaras, pa otkrio posle kog poraza je zaplakao:

- Nisam siguran, ali rekao bih da je to bilo posle poraza od Đokovića u polufinalu Torina - otkrio je Alkaraz, koji bi trebalo da odigra protiv Rafaela Nadala egzibiciju u Las Vegasu 3. marta, ukoliko obojica budu zdravi.

- Naravno da bih voleo, gde god. Voleo bih da se opet suočim s njim, da se takmičim protiv njega, još jednom ili dvaput - zaključio je Alkaraz.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović: "Đoković, Alkaraz, Medvedev i Siner će dominirati u nastavku sezone"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg85

    21. februar 2024 | 10:52

    Misli ti sta hoces Djokovic je u svakom parametru najbolji svih vremena ne samo po titulama a Alcaras ne bi nikad pobedio AO i ne bi bijo broj jedan da Djokovicu nisu zabranili da igra. Alcaras je sve vise antipatican sa svojim izjavama. Treba ga malo spustiti na Zemlju u ostalom Sinner je mnogo bolji od njega

  • 534

    21. februar 2024 | 10:37

    I po svemu ostalom je najbolji na svetu.

  • alex 06

    21. februar 2024 | 10:44

    Alka , nije samo po brojkama.. Djokovic je GOAT, zašto je to tako teško da kazeš..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA