Vreme čitanja: oko 1 min.

Đoković posle De Minora: "Nisam se najbolje osećao na terenu, ali polufinale je polufinale"

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski teniser obavio je posao i prošao dalje

  • 0
Novak Đoković Foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP Mastersa u Monte Karlu, pošto je uspeo danas da savlada mladog Aleksa de Minora iz Australije u dva seta posle priličnog maratona - 2:0 (7:5, 6:4).

U polufinalu, Novak Đoković će se sastati sa boljim iz duela između Uga Ambera iz Francuske i Kaspera Ruda iz Norveške, koji igraju nešto kasnije tokom večeri.

Srpski teniser bio je zadovoljan obavljenim poslom.

- Mislim, bilo je teško za obojicu. On je jedan od težih igrača na turu, dosta lopti vraća, vraća više od 90% lopti koje drugih ne vraćaju. Iznenadio me je u nekoliko trenutaka, u drugom setu nismo igrali na visokom nivou, bilo je mnogo brejkova i to uzastopnih. To je karakteristika za šljaku, ali ne baš ovoliko. Ali polufinale je polufinale...

Kaže da je svestan da je dosta vremena prošlo od poslednjeg puta kada je bio u polufinalu.

- Vrlo sam srećan, kao što ste rekli, mnogo je vremena prošlo, znam ovo mesto dobro, treniram ovde dosta godina. Bilo mi je teško da dobijem par mečeva ovde uzastopno poslednjih godina, tako da sam srećan.

Na srpskom je istakao da se nije baš najbolje osećao na terenu.

- Bio je izuzetno iscrpljujuć meč kao ovaj juče, nisam se dobro osećao na terenu, bilo mi je potrebno dosta da se oporavim, ali sam pronašao strpljivu igru na kraju. On je rekao da je bila ružna igra u drugom setu, složio bih se sa njim. To je nekako očekivano, ali na kraju treba naći način da se pobedi, što sam i uradio.

(Telegraf.rs)

Video: Idila u kraju gde Novak Đoković ima stan u Monte Karlu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA