Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraj za Nadala u Barseloni: Nije to više onaj stari Rafa, "Demon" ga već izbacio u 2. kolu

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

De Minor je posle nepuna dva sata igre izbacio Španca

  • 8
Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

Svoj prvi meč na šljaci posle godinu dana je dobio, drugi je odmah izgubio - Rafael Nadal je ispao sa turnira u Barseloni već u 1/16 finala, nakon što je u dva seta bolji od njega bio Aleks De Minor - 7:5, 6:1!

Popularni Demon, kako je nadimak ovom australijskom teniseru, pobedio je Rafu u njihovom drugom uzastopnom duelu - dok je na prethodna tri bio nemoćan.

De Minor će u narednoj rudni igrati protiv boljeg iz duela Danijel Altmajer - Artur Fils, dok bi u četvrtfinalu mogao da "udari" na srpskog tenisera Dušana Lajovića. Naravno, ako ovaj prethodno izbaci Alehandra Davidoviča Fokinu.

Nije Nadal ni blizu onog nivoa na kom smo navikli da ga gledamo, pogotovo kada su u pitanju mečevi na šljaci. Monte Karlo je propustio zbog povrede, bio je upitan i za Barselonu doduše, dok ovakav teško može bilo šta da uradi na zemlji.

Izgubio je servis već u prvom gemu, da bi se i u narednom na svoj servis suočio sa gubitkom istog. Spasio se nekako i nedugo zatim razgalio publiku kada je vratio brejk i poveo sa 4:3.

De Minor je imao još jednu brejk šansu da izjendači na 4:4. Tada nije uspeo, ali jeste u 11. gemu i nakon 6:5 odservirao je sa nulom "trijumf" u prvom setu.

Drugi je Rafa takođe loše počeo, jer je odmah dao priliku de Minoru da mu uzme servis. Videlo se da je Australijanac podigao nivo igre, što je rezultiralo time da uzme Nadalu dva puta servis i povede sa 4:1. To je ujedno i bio kraj, Rafa nije mogao da se vrati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA