≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Siner govorio o povredi kuka pred Rolan Garos, pa otkrio: "Nisam igrao tenis tri nedelje, to je drugačije..."

S. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Italijan je imao problema sa povredom kuka u proteklom periodu, ali kako je rekao, sada je spreman

  • 0
Janik Siner Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Sve je bliži početak novog izdanja Rolan Garosa, a osim Novaka Đokovića, jedan od glavnih favorita za podizanje pehara je i Janik Siner.

Italijan je imao problema sa povredom kuka u proteklom periodu, ali kako je rekao, sada je spreman.

- Kuk je u redu. Poslednji testovi su bili veoma pozitivni. Rekao sam da ću doći ovde samo ako tamo sve bude dobro. Srećan sam jer ovaj period nije bio lak, posebno kada sam morao da se povučem iz Rima, koji je za mene veoma poseban turnir. Srećan sam što sam ovde, čak i ako još nisam u svom punom fizičkom kapacitetu. Nisam igrao tenis skoro tri nedelje, što je ogromno pred grend slem. Tako da pokušavam da shvatim stvari iz dana u dan, to je malo drugačiji pristup od onoga kakav treba da bude pristup takvom turniru. Mentalno, najvažnije je da budete spremni da prihvatite šta god da se desi na terenu - počeo je Siner.

Govorio je i o turniru...

- To je važan turnir i pokušavam da razumem, iz godine u godinu, kako da igram bolje na šljaci. Ali pre svega to je grend slem i ako mi telo dozvoljava, želim da budem tamo. Nakon poslednjih obavljenih testova, veoma sam radila da bih se vratila na najbolji mogući način. Prvi put sam trenirao ovde, a onda sam trenirao tri dana. Nije veliko, ali s druge strane, nadam se da će svakim danom biti sve bolje.

Kako kaže, fokusiran je na sebe...

- Trenutno se fokusiram na sebe, izbegavam da gledam šta se dešava oko mene. Znam da ove godine može izgledati malo otvorenije, ali najbolji igrači su i dalje tu. Za sada moram da obavim posao u ponedeljak. To je jedino o čemu razmišljam - podvukao je Siner.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA