≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo su kvote za 171. večiti derbi: Zvezda odavno nije bila veći favorit, Partizan sa manje od 25% šanse

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tek oko 50% šanse imaju crno-beli za bod na ovom meču

  • 17
Barak Bahar, Igor Duljaj, FK Crvena zvezda, FK Partizan Foto: Mileta Mirčetić i Nikola Tomić

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde će u sredu od 18.00 časova na stadionu u Humskoj odigrati 171. večiti derbi, koji ima veliku rezultatsku težinu, jer dve ekipe dele samo dva boda na tabeli Superlige Srbije.

Crno-beli su doskora imali +6 u odnosu na crveno-bele, ali su lošim rezultatima ispustili čelo tabele iz ruku. Sada bi mogli da se "izvade" na domaćem terenu, a bukmejkeri su odredili kvote koje ne idu baš u korist tima Igora Duljaja.

Naime, Zvezda odavno nije bila veći favorit u Humskoj na nekom večitom derbiju, pošto se na njenu pobedu daje kvota koja je manja od 2,00 što automatski znači nekih 50% šanse za trijumf.

Zapravo, pobeda Zvezde trenutno se u domaćim kladionicama meri kvotom od 1,95 što će reći da crveno-beli stoje tačno na 50% verovatnoće, sa druge strane crno-beli su daleko iza.

Na trijumf Partizana se u ovom momentu deli kvota od 4,20, što je manje od 25% šanse, odnosno negde oko 23,2% verovatnoće da se to ostvari. Preostaje još nerešen rezultat na koji je postavljena kvota 3,60 sa oko 26,8% šanse za realizaciju.

Ako ste ljubitelj tradicije i statistike, u poslednjih pet međusobnih mečeva videli smo tri remija i dve pobede Zvezde. Samo jedan meč doneo je takozvani "3+", odnosno tri ili više golova na utakmici, dok su dva derbija završena bez golova.

Partizan je poslednju pobedu protiv Zvezde u Humskoj u Superligi ostvario 22. septembra 2019. godine kada je bilo 2:0 i kada su se u strelce upisali Sejduba Suma i Zoran Tošić.

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Video: Duljaj: Ništa ne moramo u Derbiju, osim da svi damo sve od sebe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novak

    19. decembar 2023 | 14:51

    Ajde dosta kalkulacija! Nek pobedi bolji!

  • Aleksandar

    19. decembar 2023 | 14:57

    Bilo bi dobro da se završi 1:9 i da grobari shvate gde su.

  • nibrS

    19. decembar 2023 | 16:10

    NAPRED ZVEZDO zgazi ih sve 🇷🇸🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA