Dileri prete ubistvom članovima Udruženja Sveti Sava!

U lazarevačkom udruženju za borbu protiv narko-dilera poručuju da, uprkos pretnjama, neće posustati u svojoj borbi protiv droge i ljudi koji je prodaju

  • 11

Momak koji je sa kapuljačom na glavi došao do žene jednog od članova lazarevačkog Udruženja "Sveti Sava" za borbu protiv narko-dilera i poručio joj: "Pazi kako se vraćaš kući", poslednja je u nizu pretnji sa kojima se gotovo svakodnevno susreće ovo udruženje.

- Dostavili smo snimak sigurnosne kamere na kojoj se vidi kako momak sa kapuljačom na glavi, nakon pretnje odlazi, a žena ostaje u šoku - kaže član Udruženja "Sveti Sava" za "Blic".

On dodaje da to nije usamljen primer.

- Pre neki dan su pozvali suprugu drugog člana na fiksni telefon na poslu i rekli: "Nećemo vam zaboraviti ovo što nam radite. Vratiće vam se kad-tad". Spustio je slušalicu, a onda zvao i na ostale telefone u firmi, na njen mobilni. Žao nam je što ispaštaju nedužni, ali mi u borbi protiv dilera nećemo posustati – poručio je on.

List piše i da je jedan od dilera pre nekoliko dana kolima nasrnuo na jednog od članova udruženja. Oni koje udruženje označi na spisku, često misle da će zaplašivanjem uticati na to da se njihovo ime obriše iz crne knjige, navodi se u tekstu "Blica".

- Prate nas automobilima, stanu ispred naših kuća i tu kao nešto čekaju. To su očigledni pritisci, ali ih policija legitimiše i ništa više ne može da uradi. Desilo se i da jedan sa liste otvori gepek automobila i mladićima u naselju gde živimo pokazuje snajpersku pušku i pištolj. Namerno pokazuju ljudima koji nas poznaju uz reči: "Evo, vidite čime mi raspolažemo". Misle da će oni preneti nama i da ćemo se uplašiti. Govore da će nas sve pobiti, da nećemo još dugo biti živi – navode u udruženju primere pretnji sa kojima se suočavaju.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic - Boris Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrach

    24. decembar 2013 | 08:42

    Za vasu bezbednost mora drzava da odgovara jer ste vi pokrenuli lavinu koja ne sme da se zaustavi. Vi ste cist primer narodne sile, kada narod zbog nedostatka moci ili cak nedostatka volje drzavnih organa preuzima stvar u svoje ruke. Lavina je pokrenuta I sad drzavni organi moraju da stanu iza vas. Direktno pismo Aleksandru Vucicu bi mozda moglo da pomogne kod ovakvih pretecih situacija. Par stalnih radnika obezbedjenja koji bi vas stitio u vasem buducem funkcionisanju jer vas rad je svrsishodniji nego rad bilo kog zandarma u vasem kraju. Pozdrav I sve najbolje.

  • A

    24. decembar 2013 | 08:31

    Dileri i njihove gazde su dno drustva i jedino smrtna kazna moze da pomogne.

  • BigFoot

    24. decembar 2013 | 08:58

    Kako kad su pohapšeni? Grom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA