Novak ponovo ispisao istoriju tenisa, ovo nikada i nikome nije uspelo: "80, ajmo sada po stotku"

Još jedan rekord koji će ostati zapisan u istoriji tenisa postavio je Novak

  • 11
Tenis Vimbldon finale Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je počeo takmičenje na Vimbldonu pošto je u prvom kolu, nešto teže nego što se očekivalo savladao Sonvu Kvona iz Južne Koreje sa 3:1 6:3, 3:6, 6:3, 6:4), i uz to, postavio je novi rekord. 

Naime, pobedom nad teniserom iz Južne Koreje Novak je upisao 22. pobedu u nizu na Vimbldonu, a ukupno 80. u istoriji takmičenja. Tako, srpski teniser je prvi, uzimajući u obzir obe konkurenicje, koji ima najmanje 80 pobeda na svakom od četiri Grend slem turnira.

Kada je reč o Vimbldonu, on je sa 6 osvojenih pehara treći u istoriji turnira iz Rodžera Federera koji ima 8 i Pita Samprasa koji ima 7. Odnos pobeda i poraza u Londonu je 80-10, na Australijan Openu 82-8, na Rolan Garosu 85-16 i na US Openu 81-13.

Posle meča, novak je prokomentarisao rekord koji je postavio.

- Ovaj sport mi je dao sve. Mnogo sam dugo u ovom sportu i dalje ga volim svim srcem i imam mnogo strasti. Više nisam klinac, to je malo čudno. Idalje sve gori u meni za ovim sportom. Uvek pokušavam da igram najbolji tenis na Gren slemovima i da isporučim najbolji tenis. Šta da kažem, 80, ajmo sada napred na stotku.

Video: Zna se ko je vladar Ol Ingland Klaba: Đoković uveliko trenira na Centralnom terenu Vimbldona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoro osvetnik

    27. jun 2022 | 17:52

    Toooo Nole kralju ✊️👏💪 Idemo do stotke: 200 na sat 😄✊️👊💪

  • BOBA

    27. jun 2022 | 18:40

    Legenda,i pored svih spletki ne mogu mu ništa,oteli mu priliku da osvoji AO i Ju Es open diskvalifikujući ga,sada mu oduzeli pravo da brani 4000 poena,ali Nole je neuništiv i oboriće sve rekorde jer može lagano da igra još pet,šest godina na vrhunskom nivou

  • Dr

    27. jun 2022 | 18:03

    Napred junačino. Pokaži im koja se patila na koju nogu obuva.🤣🤣🤣. Najjači si.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA