Nemački lekari "provalili" Nadala: "Nemoguće je da ima Vajs Milerovu bolest ili nekrozu"

Stav ortooeda iz Nemačke kosi se sa ovim što vidimo kod Rafaela Nadala i njegovih rezultata i priče

  • 11
Rafael Nadal Foto: AP/Tanjug

Mnogo se polemike poslednjih meseci vodi oko misteriozne bolesti ili povrede Rafaela Nadala, koji je prema sopstvenom priznanju Rolan Garos osvojio tako što je anestezirao nogu tako da je nije osećao tokom turnira.

Potom smo ga videli na štakama, da bi naprasno opet ozdravio i počeo da trenira punom parom pred Vimbldon, gde je doduše imao problema u prvom kolu.

Ipak, nemački lekari, specijalisti ortopedije, koje je kontaktirao Zidojče Cajtung, smatraju da je nemoguće da Nadal ima Vajs Milerovu bolest ili nekrozu.

- Ta bolest i vrhunski sport ne mogu da idu jedno sa drugim. Ne mislim da ima nekrozu umrtvljenje kosti, jer ta bolest napreduje i teško je baviti se vrhunskim sportom više sati - kažu ortopedi.

Doktor Šiltenhof smatra da bi bila potrebna velika doza „pejnkilera“ kako bi u uzastopnim mečevima Rafa mogao da igra.

- Potrebna doza za toliki bol bi morala da bude ogromna i ne bi mogao da udara lopticu više i ne bi mogao da nastavi da igra duže od jednog seta. Teško mi je da verujem da ima strukturalnu štetu na nekoj kosti ako on stalno sebe izlaže neverovatnim naporima vrhunskog sportiste. Takođe Miler-Vajsov sindrom se dešava na obe strane stopala - dodao je lekar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    30. jun 2022 | 15:45

    Čuj Nemački lekari provalili?! Pa to smo odavno provalili i mi koji nismo lekari, ali koga briga. Čovek jbe u mozak ceo svet i niko ga ne dira.

  • N

    30. jun 2022 | 15:42

    Kad se napumpas sve je moguce

  • Samo da pitam

    30. jun 2022 | 16:40

    Čiju decu mu nosi žena, njegova sigurno nisu jer od sve te hemije on i da ih napravi ko zna šta bi ispalo🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA